Supermarsu (selkokielinen)

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: supersankarit, päiväkirjan kirjoittaminen, koulukiusaaminen ja luokan sosiaaliset suhteet, Itämeri, sen lajit ja suojelu.

Synopsis: Supermarsu kertoo Emiliasta. Emilia on alakoulussa. Hänellä on lemmikkieläin, marsu. Kerran marsu puree Emiliaa sormeen. Sen jälkeen Emilia huomaa, että hän on saanut salaisia supervoimia; hän pystyy muuttumaan Supermarsuksi. Pian Emilia joutuu käyttämään supervoimiaan. Silakat tarvitsevat apua. Itämeri, jossa ne asuvat, on saastunut. Emilian paras ystävä Simo tarvitsee myös apua. Simoa kiusataan koulussa. Emilian tehtävät eivät ole helppoja. Onneksi kokenut ja viisas jättiläismarsu auttaa häntä.

Elokuva perustuu vapaasti Paula Norosen vuoden 2009 Finlandia-junior –ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat.

(lähde: SF Film Finland Oy)

Oppimateriaali on suunnattu alakouluille. Osa tehtävistä sopii parhaiten alkuopetukseen, osa taas 5 - 6. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut ympäristökasvattaja, FM Marianna Saviaho.

Oppimateriaalin on kääntänyt selkokielelle Katriina Kotilainen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös elokuvan Media-avain –arvio.

Elokuvasta voi myös tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

 

 

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Supermarsu

(Supermarsu)

Ohjaaja: Joona Tena

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 85min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Ella Jäppinen, Viljami Lahti, Essi Hellén, Eero Ritala, Arttu Wiskari, Tommi Korpela, Kari Hietalahti, Pirjo Heikkilä, Pirjo Lonka, Roope Salminen, Jon-Jon Geitel, Matti Onnismaa, Tiina Lymi, Satu Paavola, Julius Lehto, Esko Salminen, Sam Huber, Jukka Rasila


Suosittuun kirjaan perustuva kotimainen lastenelokuva, jossa supervoimille löytyy käyttöä Itämeren pelastamisessa ja koulukiusaamisen ratkomisessa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa