keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis:
A Monster Calls on Patrick Nessin palkittuun kirjaan perustuva elokuva 12-vuotiaasta Conor O’Malley:sta (Lewis MacDougall), jonka äiti (Felicity Jones) on vakavasti sairas. Äidin sairastellessa Conor joutuu asumaan tylyn isoäitinsä (Sigourney Weaver) kanssa – isä kun asuu kaukana uuden perheensä kanssa. Tilannetta ei helpota, että koulussa hiljaista piirtelijäpoikaa kiusataan.

Yllättäen Conorin avuksi tulee odottamaton tukija. Eräänä yönä Conorin ikkunasta näkyvä ikivanha puu herää henkiin. Puu (äänenä Liam Neeson) lupaa kertoa Coronille kolme tarinaa – aina seitsemän minuuttia yli keskiyön – yhden kerrallaan. Puuhirviö myös vaatii, että Conorin pitää kolmen tarinan päätteeksi kertoa oma tarinansa. Tarinoiden avulla Conor löytää rohkeuden ja luottamuksen elämään. Hirviön sanoin: tarinat ovat villeintä mitä on.
Lähde: SF Film Finland Oy

Oppimateriaali on suunnattu 9.-luokille, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Oppimateriaali soveltuu yläkouluissa äidinkielen ja kirjallisuuden, biologian, terveystiedon, elämänkatsomustiedon ja kuvataiteen oppiaineisiin. Lukiossa oppimateriaali soveltuu taas erityisesti oppiaineisiin ja kursseihin Äidinkieli ja kirjallisuus (Suomen kieli): Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6), Vieraat kielet (erityisesti englanti), Biologia: Ihmisen biologia (BI4), Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Elämänkatsomustieto: Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Terveystieto: Terveyden perusteet (TE1), Ihminen, ympäristö ja terveys (TE2), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1).
Opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin osalta oppimateriaali soveltuu perusopetuksen kokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot ja monilukutaito, ja lukio-opetuksen kokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täältä.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

A Monster Calls

Fantasiaelokuva surusta, menetyksestä, kasvamisesta sekä tarinoiden ja mielikuvituksen voimasta.

Alkuperäinen nimi:
A Monster Calls
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
109 min.
Levittäjä:
SF Film Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat, Espanja
Ohjaus:
J.A. Bayona
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Lewis MacDougall, Felicity Jones, Liam Neeson, Sigourney Weaver
Nimi ruotsiksi:
A Monster Calls