keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Adèle lähtee etsimään parannuskeinoa sisarelleen egyptiläisen faaraon henkilääkäriltä. Pyramidien mekanismeja ja aarteita ihmetellään tavalla, joka tuo mieleen Indiana Jones-elokuvat. Egyptissä ovat vierailleet myös monet muut sarjakuvasankarit, muiden muassa Tintti (Tintti Egyptissä), Blake ja Mortimer (Le Mystère de la Grande Pyramide) sekä Asterix (Asterix ja Kleopatra).

Elokuvassa käydään nopeaan tahtiin läpi pyramideihin liittyvää tietoa ja uskomuksia. Ruumiin tyhjennystä, palsamointia ja liinoihin käärimistä varten esitellään vauhdikas laite, johon Adèlen vastustaja Dieuleveult joutuu tutustumaan lähemmin. Todellisuudessa palsamointi vei vähän enemmän aikaa, mutta vaiheet olivat samat:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Muumiointi_muinaisessa_Egyptissä

Vaikka haudanryöstäjää uhkaa kirous, Adèle ottaa mukaansa sarkofagin ja sen sisällä olevan muumion. Nykyisin kiistellään siitä, pitäisikö tutkimusmatkojen ja siirtomaavallan aikana maasta viedyt historialliset arvoesineet palauttaa Egyptiin.

Keskustelutehtävä:

Jakakaa ryhmä kahtia. Toisten mielestä aarteet kuuluvat Egyptiin, toiset taas puolustavat eri maiden museoiden oikeutta esitellä niitä yleisölle. Yrittäkää perustella kumpikin väite mahdollisimman monella tavalla.