keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ranskalaiseen huumoriin kuuluu vilkas sanailu ja joskus myös nauraminen toisen kustannuksella. Sekä sarjakuvamaailmaan että ranskalaiseen huumoriin kuuluu perinteisesti henkilöiden ominaisuuksien karrikointi. Esimerkkejä tyypillisistä karikatyyreistä voi löytää myös tästä elokuvasta:

Hyväntahtoinen komisario Caponi tuntuu arvostavan hyvää ruokaa välillä jopa enemmän kuin työnsä tekemistä. Samantyyppisiä poliisipäällikön hahmoja ovat esimerkiksi Jacques Clouseaun hahmoVaaleanpunainen pantteri -elokuvissa sekä suomalainen komisario Palmu.

Adèlen hahmo edustaa toisaalta perinteistä kuvaa etsivästä: hän on muita nokkelampi, nopealiikkeinen ja päättäväinen. Tässä mielessä hän muistuttaa esimerkiksi Sherlock Homesia. Sarjakuvissa Adèle on korostuneen asiallinen, mutta elokuvassa tuodaan esiin myös hahmon naisellinen viehätysvoima. Hahmo onkin kuin Indiana Jones -elokuvien seikkaileva sankari ja tämän viehättävä mielitietty yhdessä persoonassa. 

Espèrandieulla on hullun tiedemiehen olemus – nerouden kääntöpuolena on vallattomuus ja vaikeus sopeutua yhteiskunnan normeihin. Väärinymmärryksiä voi olla vaikea välttää, mistä juontuukin toinen variaatio hullusta nerosta: väärinymmärretty nero. Disneyn Merlin on yksi esimerkki höpsöstä, mutta mahtavasta velhosta. Tiedemies Albert Einstein on myös lainannut ulkoisia ominaisuuksiaan monille hullun neron hahmoille.

  • Valitkaa joku elokuvan hahmoista ja esiintykää tämän ominaisuuksia karrikoiden.  Käykää parikeskusteluja tai valmistelkaa kokonainen esitys!