keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
  1. Kun saavutte Amazonia-talon aulaan, tutustukaa siellä olevaan suureen seinämaalaukseen ja kerratkaa sademetsille tyypilliset ominaisuudet.
  2. Vertailkaa, miten sademetsä eroaa meille tutusta suomalaisesta metsästä.
  3. Kierrelkää Amazonia-talossa (ryhmissä, yksi on kirjurina) esim. 10 minuuttia, kokoontukaa sitten yhteen ja käykää läpi mitkä kaikki elokuvan lajit löysitte.
  4. Tarkkailkaa valkopääsaki-apinoiden laumaa ja selvittäkää miten uros- ja naarasyksilöt eroavat toisistaan. Miten tämä ilmeni elokuvan kapusiiniapinoilla?
  5. Valkopääsakit ovat kierteishäntäapinoita, mutta ne eivät hyödynnä häntäänsä kuten samaan heimoon kuuluvat kapusiiniapinat. Miten muuten ne käyttävät häntäänsä?
  6. Löydättekö emon ja poikasen? Miten apinat hoitavat poikasiaan? Mitä eroja tai yhtäläisyyksiä löydätte sakien ja elokuvan kapusiinien välillä?
  7. Sakien kanssa asuu myös muita apinalajeja. Tarkkailkaa miten eri lajien yksilöt suhtautuvat toisiinsa.
  8. Tutustukaa lintujen erilaisiin nokkiin: papukaijoilla on terävä koukkunokka, iibiksillä kahlaajille tyypillinen pitkä ja kapea nokka, ja tukaaneilla on paksu ja värikäs nokka. Selvittäkää miten ne käyttävät nokkiaan ja mitä ne syövät? Kyselkää asiaa mahdollisesti paikalla olevilta eläintenhoitajilta.
  9. Amazonia-talossa on useita värikkäitä sammakoita. Kuinka monta erilaista löydätte? Miksi monet sammakot ovat värikkäitä? Mitä hyötyä siitä on sammakolle? Entä sammakoita syöville eläimille?