keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

1. Palatkaa vielä elokuvan nimeen. Miksi luulette, että juuri Andreas Baader ja Ulrike Meinhof mainitaan nimessä? Minkälaisen kuvan elokuva antaa heidän rooleistaan RAF:n toiminnassa?
 
RAF:n toiminta on jaettu ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen sukupolveen. Ensimmäistä sukupolvea kutsutaan usein Baader-Meinhof ryhmäksi, vaikka ryhmän todellisina johtajina pidetään Baaderia ja Gudrun Enssliniä. Baaderin ja Meinhofin toiminta oli kuitenkin julkisuuteen näkyvää. Baader oli ryhmän ensimmäisiä jäseniä, joka pidätettiin ja sai julkisuutta oikeudenkäynnissään. Hän oli ryhmän ”nyrkki”, joka toteutti iskuja ja osallistui aina itse toimintaan. Meinhof oli taas ryhmän ”mieli”. Hän kirjoitti suurimman osan RAF:n alkuaikojen julkilausumista ja tiivisti teksteissään ryhmän toiminta-ajatuksen. 
 
2. Saksan lähihistoriaa on viime vuosina tarkkailtu muun muassa elokuvissa Muiden elämä ja Goodbye Lenin. Muiden elämä on synkkä ja realistinen kuvaus Stasin (Itä-Saksan valtiollinen turvallisuuselin) vakoilutoiminnasta,  Goodbye Leninpuolestaan hauska ja nostalginen kuvaus Itä-Saksan romahtamisesta yhden perheen näkökulmasta. Oletteko nähneet elokuvia, jotka kuvaavat Saksan historiaa Toisen Maailmansodan jälkeen? Millä tavalla elokuvat eroavat Baader-Meinhof Komplexista?