keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Selvittäkää mitä elokuvan nimi tarkoittaa. Miksi elokuvan nimi on Babel? Keskustelkaa nimen symboliikasta.

(Baabelin torni, nykyisessä Raamatun käännöksessä Babylonian torni, mainitaan Raamatun kertomuksessa ihmisten jakautumisesta eri kansoiksi joilla on omat kielensä. Yksikieliset ja yksimieliset ihmiset pyrkivät rakentamaan taivaaseen asti ulottuvan tornin, jonka Jumala ihmiskunnan ylimielisyydestä suuttuneena esti sekoittamalla yhteistä kieltä puhuneiden rakentajien kielen ja hajotti ihmiset ympäri maailmaa.)

Baabelin tornista löytyy tietoa esimerkiksi seuraavista lähteistä:

2. Kertomus Baabelin tornista on innoittanut lukuisia taiteilijoita jo kauan ennen Alejandro González Inárritu tarttumista aiheeseen. Tutustukaa aluksi taidehistorian Baabel-maalauksista ehkä kuuluisimpaan Pieter Brüghelin Baabelin torniin (1563). Analysoikaa sitä Raamatun kertomuksen ja sen vertauskuvallisuuden kannalta.

Enemmän tietoa ja tulkintaa löytyy mm. näiltä ranskankielisiltä www-sivuilta. Brüghelista löytyy tietoa mm. Wikipediasta.

Tutustukaa myös muihin saman aiheen tulkintoihin ja verratkaa niitä keskenään. Millä tavoin aihetta on käsitelty ja miten näkemykset eroavat toisistaan? Miksi arvelette aiheen aina vaan kiehtovan taiteilijoita ja mitä sanomaa sen kautta ehkä halutaan välittää?