keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Bamse, maailman vahvin nalle, on Bamse-elokuvien päähahmo. Sinisissä lappuhaalareissaan ja lätsässä kaikille hyvää tahtova kiltti nalle asuu Kumpulassa, kaupungin viereisellä maaseudulla. Bamse saa jymyhunajan ansiosta supervoimat, joita hän käyttää harkitsevasti hyvän tekemiseen.

Bamsen perheeseen kuuluvat hänen vaimonsa Leena sekä lapset Lennu, Teddy, Nalle-Maija ja Pampula. Bamsen perheestä keskeisenä hahmona tässä elokuvassa on Bamsen isoäiti Augusta Beata. Juuri hänellä on varastossaan jymykukkia, joista voidaan valmistaa jymyvoimia tuottavaa jymyhunajaa. Isoäidin lemmikit Kissa Janson ja Kotihiiri toimivat elokuvassa neuvokkaasti, kun isoäidin ullakkoa kohtaa onnettomuus.

Nallen ystävistä elokuvassa seikkailevat viisas ja kekseliäs Kilpinen sekä varovainen ja arka Pomppi. Kilpinen on kilpikonna ja Pomppi kaniini. Mukana on myös Mikki-tyttö, johon ihastuminen saa pahamaineisen Kasimir Ketun tavoittelemaan kyseenalaisin keinoin kaupungin sankarin titteliä. Kasimir Ketun apureina ovat muun muassa susiserkut ja muut kaupungin ilkeät keppostelijat, jotka tälläkin kertaa järjestävät Bamselle ja hänen ystävilleen puuhaa järjestyksen säilyttämiseksi kaupungissa ja sen laitamilla.

Elokuvan aluksi Bamse menettää hetkellisesti supervoimansa, kun surkean onnettomuuden vuoksi jymykukkavarastot tuhoutuvat eikä Bamsen isöäiti voi enää valmistaa voimia antavaa jymyhunajaa. Kilpisen ja Pompin on lähdettävä Bamsen isoisän jalanjäljille kaukaiselle Kalliosaarelle etsimään jymykukkia. Selvää on, että matka muodostuu jännittäväksi seikkailuksi – ainakin Pompille. Kalliosaari on kaunis ja aurinkoinen, mutta siellä piileskelee jymykukkia vartioiva lohikäärme. Pomppi joutuukin keräämään kukkien lisäksi myös rohkeutensa, jotta kotiin ei tarvitse palata tyhjin käsin.

Vähemmällä ei päästä myöskään kaupungissa, kun Kasimir Kettu järjestää itsensä kepulikonstein sankarin asemaan ja onnistuu saamaan kaupunkilaisten luottamuksen. Onkohan Kasimir Ketulla kuitenkaan aivan puhtaat jauhot pussissa? Mitä tapahtuukaan, kun asukkaat ja kaupunkia ympäröivä metsä joutuvat kiperään tilanteeseen kelmien itsekkyyden vuoksi? Nyt tarvitaan todellista sankaria, joka on valmis auttamaan muita epäitsekkäästi. Mutta mahtaako isoäiti Augusta Beata saada riittävästi jymykelloja uuden jymyhunajan valmistamiseksi ja pystyykö maailman vahvin nalle suojelemaan elinympäristöään ja palauttamaan rauhan Kumpulan ympäristöön?