keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan avulla voi luontevasti käsitellä lasten luontosuhdetta ja auttaa heitä ymmärtämään vastuullista toimimista ympäristössä. Se tarjoaa mahdollisuuksia etenkin huomion suuntaamiseen omien tekojen ympäristövaikutuksiin. Elokuvan tapahtumat korostavat luonnon, kasvien ja eläimien kunnioitusta.

Mielenkiintoinen pohdinnan aihe on luonnon hyödyntäminen omiin ja yhteisön tarpeisiin ja luonnon tehokas hyväksikäyttö – millä tavoin luonnosta voidaan nauttia ja miten hyödyntää luontoa kestävällä tavalla? Entä millainen toiminta on luonnolle pahaksi?

Elokuva tarjoaa mielenkiintoisen virityksen tämän asian käsittelyyn. Jo aikoinaan Bamsen isoisä matkusti Kalliosaarelle ja poimi lohikäärmeen vartiosta huolimatta jymykukkia kuljettaen ne kotiinsa. Nyt Kilpinen ja Pomppu toimivat samoin.

Miksi lohikäärme suojeli jymykukkia? Oliko oikein kerätä niitä? Elokuvassa Kilpinen näyttää tarjoavan tähän oman vastauksensa sanomalla, että tiettyjä asioita saa vain luonnosta, siksi siitä pitää huolehtia hyvin. On hyvä korostaa, että Kilpinen ja Pomppu eivät keränneet kaikkia jymykukkia, vaan huolehtivat siitä, että jymykukkia kasvaa edelleen Kalliosaarella, myös tulevia tarpeita varten. Miten Kilpisen ja Pompin toiminta eroaa kelmien teoista Kumpulan lähimetsässä? Mitä elokuvan pahikset toivoivat saavuttavansa toiminnallaan? Millaisia seurauksia heidän toiminnallaan on metsän väelle, puustolle ja kasveille?