keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan hahmot, tunnetaidot ja luonteenvahvuudet

Kuva: Nordisk Film

Bamse-sarjan hahmot on luotu niin, että jokaisella on omat, selvästi erottuvat vahvuutensa. Tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutkia elokuvaa luonteenvahvuuksien kautta. Apuna voi käyttää vahvuusvariksia, jos sellaiset koulussa tai päiväkodissa on. Materiaalia löytyy myös Positiivisen kasvatuksen kotisivujen materiaalipankista.

1. Millaisia luonteenvahvuuksia elokuvan henkilöillä on? Mitkä ovat heidän ydinvahvuutensa?

2. Bamse saa jymyhunajasta mahtavat fyysiset voimat. Entä jos jymyhunajasta saisikin lisää jotain luonteenvahvuutta? Mitä vahvuutta sinä haluaisit pystyä syömään? Askarrelkaa luonteenvahvuushunajapurkkeja (tai vaikka hillo-). Voitte käyttää oikeita purkkeja tai tätä monistetta (PDF).

Kilpisellä on ruoka- ja unikello, jonka mukaan hän syö ja nukkuu. Sarjakuvissa on useita tilanteita, joissa Kilpinen nukahtaa vaaran hetkellä, ja tulivuorisaarta etsiessäkin unikello soi kiusalliseen aikaan.

3. Millaisia asioita olisi teidän omissa kelloissanne? Onko ruoan ja unen lisäksi jotakin, mikä tuntuu välttämättömältä? Tässä voi käyttää mielikuvitusta, ei tarvitse pitäytyä asioissa, jotka oikeasti välttämättömiä. Älyttömät ideat saattavat kirvoittaa hyvän keskustelun siitä, mikä elämässä on todella tarpeellista.

4. Askarrelkaa omat ruoka-, uni- ja muu välttämättömyyskellot. Voit tulostaa kellopohjan tästä (PDF). Viisarit on hauska kiinnittää haaraniitillä.