keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tämä projektitehtävä on suunniteltu toteutettavaksi 4-6 tunnissa. Tässä projektissa keskitytään animaation visuaalisen ilmeen pohtimiseen, ei niinkään paljon esimerkiksi oman tarinan käsikirjoittamiseen. Opettaja voi päättää animaation tekniikan: esimerkiksi leikeanimaatio on halpa ja helppo tapa toteuttaa animaatio välillä resursseilla, ja oppilaat voivat etsiä leikattavaa materiaalia esim. lehdistä. Vaha-animaatio on toinen helppo tekniikka, jos muovailuvahan hankkiminen on mahdollista. Projektin toteuttamiseksi tarvitaan kameroita ja tietokoneita, joilla on elokuvaleikkausohjelma.

Boksitrollit pohjautuu kirjaan, joten se on uusi versio kirjan tarinasta. Myös jo olemassa olevasta elokuvasta voi tehdä uuden, oman version. Tämä ajatus on projektityön pohjana.

  1. Kootkaa neljän oppilaan animaatioryhmiä. Jokainen ryhmä valitsee yhden lyhyen kohtauksen jostakin tunnetusta elokuvasta. Kohtauksen pituuden on hyvä olla max. 1min. Ryhmä tekee omasta kohtauksestaan ns. remake-version.
  2. Boksitrollien tyyli pohjautui steampunk-tyyliin. Jokainen ryhmä valitsee itselleen tyylilajin esim. alakulttuurin tai elokuvagenren mukaan.
  3. Pohtikaa ryhmässä, kuinka luotte tyylin mukaisen version animaatiosta: kehittäkää ja luonnostelkaa kohtaukseen uudenlaiset hahmot. Luokaa erilainen tapahtumapaikka sopimaan valitsemaanne tyyliin.
  4. Toteuttakaa taustat ja hahmot sovitulla tekniikalla ja sopivalla työnjaolla.
  5. Kuvatkaa animaatio; kiinnittäkää huomiota liikkeiden ratoihin. 24 kuvaa sekuntissa on ihanteellinen kuvanopeus, mutta myös 12 kuvaa sekunnissa tuottaa riittävän hyvän tuloksen.
  6. Viimeistekää animaatio yhdistämällä kuvat ja ääniä esim. Windowsin Movie Maker –ohjelmassa.

Vinkki: saat yksityiskohtaiset ohjeet animaation tekemiseen, erityisesti animaation tietokoneella koostamiseen Hanna Stenvallin Kulttuuritalo Valveelle koostamista ohjeista: http://www.kulttuurivalve.fi/tiedostot/Taiteilija%20koulussa/HENNA_S_valmisopettajamateriaali.pdf