keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Brooklynin pojat

Oppimateriaalin teemoja: katselukokemuksen purkaminen, perhemallien kirjo ja sukupuoliroolit kasvatuksessa, sikhiläisyys yhtenä maailmanuskontona, dokumentaarisen elokuvan kerronnan keinot ja tyylit, dokumentaarisen elokuvan etiikka.

Synopsis:  Suomalaisäiti haluaa ottaa selville miksi hänen poikansa isänpuolinen suku on jo useassa polvessa joutunut elämään ilman arjessa läsnä olevaa isää. Onko kenties isien Brooklynin-italialaisuudella jotakin tekemistä asian kanssa?

Ohjaaja, käsikirjoittaja Inderjit Kaur Khalsa muutti Yhdysvaltoihin vuonna 2000. Näyttelijän ammatti vaihtui pian kulkurin tiehen kun hän yhdessä amerikkalaisen miehensä kanssa päätti lähteä seuraamaan henkistä polkua. Viiden vuoden ajan he matkasivat osavaltiosta toiseen vieraillen eri koulukuntien opettajien luona. Matkan aikana heistä tuli joogeja, sikhejä ja yhteisen lapsensa vanhempia. Lapsen syntymän jälkeen he päättivät asettua Suomeen, mutta pian parin tiet erkanivat ja isä palasi takaisin New Yorkiin.

Inderjit lähti tekemään Brooklynin poikia syyllistettyään ex-aviomiestään riittävän pitkään. Hänen pyrkimyksenä oli saada isä ymmärtämään, että poika tarvitsee tätä. Kahden mantereen välinen vanhemmuus on raskasta jokaiselle. Vaikka poika vaikuttaakin sopeutuneen isän muutamaan vierailuun vuodessa, niin syvemmällä häntä piinaa suru ja ikävä. Tutkimusmatkan aikana Inderjit löytää yllättävän vastauksen suvun isien poissaoloon poikiensa elämästä ja seuraukset näkyvät heissä jokaisessa. Katkaistakseen kierteen oman poikansa kohdalla Inderjitin onkin tehtävä muutos omassa suhtautumisessaan tilanteeseen.

Inderjit Kaur Khalsa (aikaisemmin Mervi Rannikko) on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 1997. Valmistumisen jälkeen hän opiskeli elokuvaa New York Film Academyssä. Khalsa asui Yhdysvalloissa vuoteen 2007. Tällä hetkellä hän asuu Suomessa ja työskentelee uuden dokumenttielokuvan parissa. Elokuvan War/Peace kuvaukset alkavat heinäkuussa 2014 New Yorkissa ja Chicagossa.

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Karoliina Knuuti.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 16.9.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Brooklynin pojat

Tilattavissa elokuvateatteriin

Henkilökohtainen dokumentti kahden mantereen välisestä vanhemmuudesta, isän ikävästä ja kulttuurieroista.

Alkuperäinen nimi:
Brooklynin pojat - The Boys of Bensonhurst, Brooklyn
Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
71 min.
Levittäjä:
Black Lion Pictures Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Inderjit Kaur Khalsa
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Amrit Singh Khalsa, Kuldip Singh Khalsa, Serge Quinterno, Elaine Frangello, Inderjit Kaur Khalsa