keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. a) Kuvailkaa Mooren hahmoa. Miettikää miksi hän on luonut itsestään juuri tällaisen hahmon: ketä hän haluaa puhutella, kehen vedota? Tekeekö Moore itsestään pellen, ja jos niin miksi?

b) Kuvittele olevasi Moore. Millaisen roolihahmon loisit itsestäsi? Millaisiin aiheisiin tarttuisit? Mitä tekisit, ketä haastattelisit, minne menisit?
 
2. a) Les Nouvelles Egotistes -ohjaajien (mm. Michael Mooren, John Websterin) aiheet ovat yhteiskunnallisia ja haastattelukohteet ovat mm. poliitikkoja. Mitä etua tässä kuvaillusta osallistuvasta tyylistä on kun aihe on vakava ja abstrakti? Miksi ja missä yhteydessä "tyhmät" kysymykset voivat olla antoisia?
 
b) Saako auktoriteeteille ja vaikkapa poliitikoille nauraa?
 
3. Ottakaa selvää mitä on gonzo-journalismi. Onko Suomessa gonzo-journalisteja? Millaisista aiheista he tyypillisesti puhuvat?
 
4. Muistelkaa millaisia materiaaleja näkemässäsi elokuvassa on käytetty. Usein elokuvista jää katsojalle jokin kohtaus tai ydinkuva vahvasti mieleen. Jäikö Mooren elokuvasta mieleen jokin yksittäinen kuva tai kohtaus? Entä jäikö mieleen tiettyjä kohtia jossa Moore on rinnastanut (leikannut peräkkäin) esimerkiksi arkistomateriaalia ja poliitikon puhetta?
 
5. Muistelkaa elokuvassa esiintyneitä erilaisia hahmoja. Millaisia asioita he edustivat? Millaista tietoa katsoja sai heidän kauttaan? 
 
6.  Mistä huumori syntyy tässä elokuvassa? Missä kohti sinua tai muuta yleisöä nauratti? Onko Mooren huumori myötätuntoista vai ivallista? Pohdinnan perustaksi voitte tutustua esimerkiksi oheisiin ironian ja satiirin määritelmiin. 
 
7. Mieti millaisesta aiheesta voisi tehdä mysteerielokuvan. Mitä salaisuutta tai mysteeriä lähtisit ohjaajana selvittämään, ja millaisia johtolankoja seuraisit?