keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Crazy Rich Asians

Synopsis:
New Yorkin yliopistossa opettava Rachel on deittallut jonkun aikaa singaporelaisen, USAssa opiskelleen Nickin kanssa. Nick on menossa Singaporeen parhaan ystävänsä häihin bestmaniksi ja pyytää Rachelin mukaansa. Perillä Rachel vierailee entisen opiskelukaverinsa Peik Linin kotona ja saa kuulla poikaystävänsä olevan Singaporen rikkaimman Youngin perheen poika. Häävalmistelut ja polttarit ovatkin hulppeat, itse häistä puhumattakaan. Vaatimattoman kiinalaisen maahanmuuttaja-yksinhuoltajan tytär Rachel huomaa Nickin äidin suhtautuvan häneen kylmästi. Kaikki ympärillä parveilevat nuoret naisetkaan eivät näe Rachelia vakavana vaimokandidaattina Youngin ökyperheeseen. Rachel ystävystyy Astridin kanssa, joka on hänen tapaansa hyvin koulutettu ja menestyvä nuori nainen, mutta jolla kuitenkin on omat parisuhdeongelmansa. Kun Nickin isoäitikin on lopulta Rachelin ja Nickin suhdetta vastaan, Rachel linnoittautuu Peik Lin luokse, kunnes hänen äitinsä saapuu Amerikasta lohduttamaan tytärtään. Lopussa Rachelin reippaus kuitenkin vie pisimmän korren.

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM, Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaalissa käytettyjä lähteitä

Ellis-Petersen, Hannah; Kuo, Lily (August 21, 2018). "Where are the brown people? Crazy Rich Asians draws tepid response in Singapore". The Guardian. Guardian News and Media.

Frater, Patrick (2018). ”Why China Is Keeping ‘Crazy Rich Asians’ on Hold”. Variety, 12.10.2018.

Jeffers McDonald, Tamar (2007): Romantic Comedy. Boy Meets Girl Meets Genre. London: Wallflower.

United States Census Bureau

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians kertoo New Yorkista kotoisin olevasta Rachel Chusta, joka osallistuu pitkäaikaisen poikaystävänsä Nick Youngin kanssa tämän parhaan kaverin häihin Singaporessa. Rachel on innoissaan tilaisuudesta päästä ensi kertaa Aasiaan, mutta jännittää Nickin suvun tapaamista eikä osaa aavistaakaan, että Nick on jättänyt kertomatta muutaman tärkeän asian elämästään. Hän nimittäin sattuu olemaan maan vauraimpiin lukeutuvan suvun vesa, ja myös yksi maan tavoitelluimmista poikamiehistä. Nickin seurassa näyttäytyminen tekee Rachelista kateellisten seurapiirinaisten maalitaulun, ja mikä pahinta hän joutuu Nickin paheksuvan äidin tähtäimeen. Ja pian käy selväksi, että vaikka rahalla ei saakaan rakkautta, sillä voi todellakin hankaloittaa asioita.

Alkuperäinen nimi:
Crazy Rich Asians
Julkaisuvuosi:
121 min.
Pituus:
121 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Warner Bros. Finland
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Jon M. Chu
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Lisa Lu, Awkwafina, Ken Jeong, Michelle Yeoh, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Jimmy O. Yang, Ronny Chieng, Remi Hii, Nico Santos, Jing Lusi
Nimi ruotsiksi:
Crazy Rich Asians