keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Jutta Myllykoski, Suvi-Tuuli Teerinkoski, Sonja Sippala. Kuva: Silva Mysterium Oy

Sosiaalisella medialla on merkittävä rooli Diva of Finland -elokuvassa. Hahmot pitävät yhteyttä somen kautta lähettämällä viestejä ja videoita toisilleen, mutta myös jakamalla julkisia videoita. Somen kautta tapahtuu myös kiusaamista, kuten Siljan videoiden saamat kommentit osoittavat.
Lisää tietoa nettikiusaamisesta löytyy esimerkiksi MLL:n Nuortennetistä.

Vaikka sosiaalisen median alustojen kautta on mahdollista olla yhteydessä ihmisiin ympäri maailmaa, elokuvan sosiaalisen median piiri on suppea. Hahmojen live feedeihin ja kuviin vaikuttavat kommentoivan vain ystävät ja tutut. Toisaalta Siljalla on paljon seuraajia YouTubessa, jotka ovat koulun ulkopuolelta. Elokuva ei kuitenkaan esitä vuorovaikutusta tuntemattomien käyttäjien kanssa.

Tehtäviä

1. Vertaa elokuvassa nähtyjä Siljan YouTube-kanavaa ja Instagram-tiliä. Millä tavoin niiden sisältö eroaa toisistaan? Tuleeko Siljasta erilainen kuva eri some-alustojen kautta? Entä onko Silja mielestänne erilainen somessa kuin sen ulkopuolella? Seuraisitko itse Siljaa somessa?

2. Kirjoita lyhyt esitelmä seuraamastasi YouTube-kanavasta (tai mikäli et seuraa mitään YouTube-kanavaa, valitse alustalta jokin sinua kiinnostava kanava). Voit pohtia esimerkiksi: Millaisia videoita kanava tuottaa? Ovatko videot yhden vai useamman ihmisen tekemiä? Onko kanava suomalainen vai ulkomaalainen? Kuinka usein videoita julkaistaan?

3. Muodostakaa pienryhmiä ja suunnitelkaa YouTube-kanava. Miettikää, millaisia videoita haluaisitte julkaista? Entä millaisen työnjaon teette? Mitä kaikkea tarvitsette kanavan perustamiseen ja pyörittämiseen? Ja mitä taitoja ja välineitä videoiden tekemiseen tarvitsette?

4. Vertailkaa ryhmässä kuinka globaalia oma elämänne on sosiaalisessa mediassa? Esimerkiksi, seuraatteko vain tuntemianne ihmisiä vai muitakin? Entä kommentoitteko myös kaveripiirin ulkopuolisten julkaisuja?