keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan alussa Ella keksii perustaa naapurustoon Sirkus Päivänpaisteen. Henri innostuu ideasta ja pian mukana ovat Liisa ja Lotta, rouva Berg ja herra Jackson kanoineen ja muut asukkaat. Lapset ideoivat esityksiään, kun heidän viereensä pysähtyy auto. Auto tuo mukanaan uuden asukkaan, Jonin.

Joni on asunut eri puolella maailmaa ja hänellä on monia hienoja tavaroita. Henri ja Joni löytävät heti yhteisen puheenaiheen Jonin pyörästä ja he lähtevät testaamaan sitä Jonin sukulaisten pihaan. Ella tuntee jäävänsä ulkopuoliseksi. Henri innostuu jatkamaan leikkejään Jonin kanssa ja kun Ella huomaa poikien miekkailevan, hän tekeytyy ninjaksi ja liittyy leikkiin vain huomatakseen, että hänen vauhdikas mukaantulonsa lopetti koko leikin lyhyeen. Kaveruksille tulee riitaa ja Henri lähtee surullisena pois.

Ellalla on huoli sekä ystävästään että sirkuksen toteutumisesta ja hän haalii naapuruston asukkaat mukaansa etsimään Henriä. Tällä välin Henri purkaa puumajassaan suuttumustaan ja tärvelee hänen ja Ellan puuhun kaiverretut kuvat. Henrin isä saapuu lohduttamaan häntä ja he päättävät lähteä kaupunkiin.

Alkaa elokuvan ensimmäinen etsimisoperaatio, jossa naapurusto kurvailee ympäriinsä Henriä etsien: käydään jäätelöbaarissa, tivolissa, joudutaan uhkaaviin tilanteisiin pellolla ja päädytään lopulta jälleen Henrin puumajaan.

Täältä alkaa elokuvan toinen jäljittämistehtävä, kun Ellan ja Henrin sopiessa riitansa Henri katoaa. Ella ymmärtää, että sirkuksen toteutuminen on vaarassa hänen käyttäytymisensä vuoksi ja toimeliaana tyttönä pyrkii ratkaisemaan aiheuttamansa ongelman. Lopulta Henri saapuu paikalle ja sirkuksen viimeisenä ohjelmanumerona on lasten yhteinen esitys, joka esitetään hyvillä mielin, erimielisyydet selvitettyinä.