keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Yhdessä juhlimaan!

Viettäkää yhdessä ikimuistoiset juhlat ja laulakaa yhdessä Tarkastaja Koiraselle Onnittelulaulu!

Keskustelkaa, mikä on mielestänne hauskin leikki koulussa tai päiväkodissa? Mikä on mieluisin peli?

Suosikkileikkejä juhliin

Avaimen piilotus

Yksi leikkijä menee oven taakse ja toiset piilottavat avaimen tai yksi leikkijöistä piilottaa avaimen ja muut leikkijöistä etsivät sitä. Etsijät saavat vinkkiä avainpiilosta kysymällä, että onko piilo lintu vai kala. Lintu on korkealla ja kala matalalla. Jos etsijät ovat lähellä avainta, niin piilottaja sanoo, että polttaa, jos taas etsijät menevät kauemmaksi, piilottaja sanoo, että kylmenee. Avaimen löytäjä saa olla seuraava piilottaja.

Laiva on lastattu

Leikkijät keksivät vuorollaan sanoja, jotka alkavat sovitulla kirjaimella. Leikissä voi olla mukana esim. pallo, joka heitetään aina sille, jonka vuoro on keksiä. Se, joka ei keksi sanaa putoaa pelistä pois.

Totta vai tarua

Leikkijät istuvat piirissä, jokainen vuorollaan saa kertoa itsestään kolme asiaa. Kaksi asiaa on totta ja yksi tarua. Muut saavat arvata, mikä oli totta ja mikä tarua.

Ei juu vaarinhousut

Yksi leikkijöistä valitaan kyselijäksi. Muut saavat istua alas. Kyselijä keksii hassuja kysymyksiä, joihin pelaajien on vastattava vuorotellen, järjestyksessä joko ei, juu tai vaarin housut. Kyselijä kulkee pelaajien välissä ja pysähtyy ja kumartaa, kysyessään jotain pelaajalta. Se, joka nauraa tai sanoo väärän vastauksen vaihtaa paikkaa kyselijän kanssa.

Hullunkurisia hommia

Leikkijät asettuvat piiriin. Jokainen saa nostaa hatusta jonkun työn nimen ja toisesta hatusta jonkun työkalun nimen. Sitten aloitetaan hullunkuristen hommien kierros. Leikin aloittaja saa ensin kertoa, mitä työtä hänen pitää tehdä ja millä työkalulla. Esim. Jos hän nosti sanat postinkantaja ja ompelukone, hän sanoo: Minun pitää kantaa postia ompelukoneella.

Kuka raakkuu variksen äänellä?

Yksi valitaan lorulla sokoksi. Sokon silmät sidotaan. Muut menevät sokon ympärille piiriin ja toisiaan kädestä kiinni pitäen alkavat kiertää piirissä sokkoa ympäri. Kun sokko sanoo ”seis”, piiri pysähtyy.

Sokko ojentaa kätensä ja kysyy osoittamaltaan pelaajalta: ”Millä äänellä varis raakkuu?”

Leikkijän on ruvettava raakkumaan kuin varis. Sokko yrittää äänen perusteella tunnistaa pelaajan. Jos sokko arvaa oikein, raakkuja pääsee sokoksi. Ellei, piiri alkaa pyöriä uudelleen ja sokko saa arvata uudelleen.

Tarkkuusheittoa

Heitetään pallo, käpy tai kivi ämpäriin. Tehkää tarkkuusheittorata jossa on eri kokoisia renkaita, laatikoita, ämpäreitä tms. maaleina, joihin pitää osua. Piirtäkää raja, mistä pitää heittää. Jokaisesta osumasta saa pisteitä, jotka merkitään tauluun. Laskekaa lopuksi pisteet.

Tunnustelupussi

Laittakaa isoon pussiin erilaisia pikkutavaroita. Kukin vuorollaan saa työntää kätensä pussiin ja ottaa sieltä esineen. Leikkijän pitää arvata tunnustelun perusteella, mikä esine on.