keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

1. Ella och de andra duktiga eleverna arrangerar en demonstration och en mänsklig sköld för att skydda sin skola: som följande hamnar barnens egna hem under hot om rivning.

Demonstrationsplakaternas texter:
En liten skola är bättre än en stor, Annan skola bra, egen skola bä. Batman räddar. Härligt lejonen. Kärlek utan banor.

Hitta på egna skyltar exempelvis för skolfred eller vänskap.

Rita och måla bilder på demonstrationen som Ella och hennes vänner arrangerat.

2.I filmen maskerar sig eleverna. De blir presidenter och en blir Batman.
Hitta själva på egna roliga förklädnader och nya identiteter. Fundera på om ni skulle vara ung eller gammal, pojke eller flicka. Vilket namn skulle passa den nya personen, var skulle hon eller han vara hemma, skulle hon eller han ha familj och annan liknande bakgrund?

Hitta på och skriv hurni skulle presenterar er själva till andra. Ni kan också spela in presentationen på video.

Fotografera allas nya förklädda identitet. Skriv ensamma eller i par den förkläddas historia.

3. Barnen föreslår ett vad för att behålla skolan: De ska köra ett race mot Ef.
Anna: Ett hederligt race, bil mot bil. Om du vinner, får du tillbaka din bana och mig. På riktigt. Och ännu till köra så som Ef. Men om vi vinner, så lämnar du oss ifred.

Med en hurdan bil tar sig Ella och hennes vänner an utmaningen? Vad tror ni, varför tar de del av utmaningen, trots att den till sin utgångspunkt är orättvist?
Ella och hennes vänner piffar upp kleinbussen genom att hänga upp spetsgardiner och målar till och med fartränder på den.

För filmen byggdes en Formel 1-depå på Helsingfors cykelstadion och som Ef Etts racerbil fick man låna den enda F1-bilen i Finland med hjälp av Kimi Räikkönens agent.

Planera och måla ni också egna bussar. Fäst dem att köra i ett gemensamt landskap på väggen eller måla en ny och fin F1-bil.

4. Ellas och hennes vänners raceoveraller är också originellt eleganta. Planera ni också en raceoverall till någon i filmen eller fäst ert eget fotoansikte i bilden och rita också ett elegant racerplagg.