keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Henkilökuvat 

a) Tehkää Ellingistä ja Kjell Bjarnesta henkilökuvat vastakysymysten avulla: Millainen on? Millainen ei ole? Mitä tietää? Mitä ei tiedä? Mitä tekee? Mitä ei tee? Mitä osaa? Mitä ei osaa? Mitä haluaa? Mitä ei halua? Mikä kiinnostaa? Mikä ei kiinnosta? Mitä uskaltaa? Mitä ei uskalla? 
 
b) Tarkastelkaa Ellingiä ja Kjell Bjarnea eri näkökulmista: kirjoittakaa Frank Åslin, runoilija Alfons Jörgensenin ja yläkerran naisasukkaan Reidun Norlettenin näkökulmasta ensitapaamisestanne kaverusten kanssa. Mitä ajatuksia he muissa elokuvan henkilöissä mahtoivat herättää ja miksi? 
 
c) Piirtäkää Ellingistä ja Kjell Bjarnesta karikatyyrit eli pilakuvat, joissa korostuvat heidän silmiinpistävimmät ominaisuutensa. 
 
d) Kirjoittakaa Ellingin päiväkirjaan muutamia merkintöjä elokuvan päättymistä seuraavan vuoden ajalta. Miten asiat etenevät? 
 
2. Henkilöiden vertailu Keskustelkaa Ellingistä ja Kjell Bjarnesta henkilökuvienne pohjalta: 
 
a) Mikä heissä on samanlaista? Missä suhteessa he eroavat toisistaan? Mikä aiheuttaa ristiriitoja heidän välilleen? Miten elokuvassa selitetään heidän käyttäytymistään? (Varsinkin vastakysymykset tuovat hyvin esiin Ellingin ja Kjell Bjarnen suurimman eroavaisuuden: Elling on teoreetikko ja lukijatyyppiä, Kjell Bjarne käytännön mies ja paremmin arjessa kiinni.) 
 
b) Miten heidän käyttäytymisensä muuttuu elokuvan kuluessa? Millaisia välietappeja muistatte heidän kehityksessään? Kumpaa miehistä pidätte elokuvan päähenkilönä? (Päähenkilö on elokuvan hahmoista se, joka jollakin tavoin muuttuu elokuvan kuluessa, se, jolle tapahtuu eniten. Huomatkaa, että kyse on henkisestä muuttumisesta, ei ulkoisista seikoista. Elokuvan ystävyksistä suuremman rohkaistumisen kokee Elling,joka on toki myös elokuvan nimihenkilö.)