keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvakurssit: Lukion kuvataidepainotteinen opintojakso

Isle of Dogs (2018). Kuva: Twentieth Century Fox

Lukion kuvataidepainotteisella elokuvaopintojaksolla syvennytään elokuvakulttuuriin, elokuvanlukutaitoon ja elokuvan tekemiseen. Opintojakson aikana tutustutaan elokuvan ideointiin (synopsis) ja kuvakäsikirjoittamiseen (trailerin kuvakäsikirjoitus) sekä elokuvakerronnallisen kokonaisuuden tuottamiseen (synopsis + traileri).

Lukion kuvataidepainotteinen opintojakso voidaan hyväksyä esimerkiksi kuvataiteen koulukohtaiseksi syventäväksi tai soveltavaksi opintojaksoksi, jolloin kurssi tukee erityisesti opintojaksoja “Omat kuvat, jaetut kulttuurit” (KU1) ja “Kuva viestii ja vaikuttaa” (KU3).

Koulu päättää opintojakson sijoittelusta ja siitä, minkä kokonaisuuden ja oppiaineen osaksi se kytketään. Opintojakso on osa kieli-, kulttuuri-, tapa- ja mediakasvatusta. Kurssi haastaa pohtimaan elokuvaa kulttuurimuotona.

Opintojaksolla voi hyödyntää myös Elokuvakurssit: Lukion opintojakso -materiaalia, joka soveltuu erityisesti äidinkielen oppimäärien (suomen kieli ja kirjallisuus, suomi toisena kielenä ja kirjallisuus) opetukseen ja teemaopintoihin ja vastaa Lukion opetussuunnitelman 2021 (LOPS2021) mukaisena 2 opintopistettä (2 op).

Opintojakson on laatinut kuvataiteen opettaja, TaM Salla Iivanainen. Opintojakson aineistossa hyödynnetään myös Elokuvakurssit: Lukion opintojakso -materiaalia, jonka on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.