keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Opiskelija valitsee Koulukinon valikoimasta kaksi (2) elokuvaa – yhden uutuuselokuvan ja yhden klassikon – ja tutustuu niihin liittyviin tehtäviin. Samalla selvitetään, mitkä uutuuselokuvista ovat katsottavissa lähielokuvateattereissa.

Kurssisuunnitelmaan kirjataan valitut elokuvat. Tehtävät palautetaan mieluiten sähköisessä muodossa. Opiskelija linkittää tehtäviin käyttämänsä lähdemateriaalit.

Kun kurssisuunnitelma on laadittu, hyväksytty ja allekirjoitettu ohjaavan opettajan kanssa, kurssi alkaa. Elokuvakokemukset puretaan kirjallis-kuvallisessa vastauksissa.

Opiskelija katsoo elokuvat joko itsenäisesti tai yhdessä ryhmän kanssa ja kirjoittaa niistä synopsikset. Opiskelija pohtii erityisesti kuvakerronnan lajeja ja miten ne näkyvät katsotuissa elokuvissa. Elokuviin perehdytään ennen katsomista Koulukinon esittelytekstien ja muiden lähteiden avulla. Tämän lisäksi opiskelija perehtyy uutuuselokuvan traileriin ja analysoi sen kuvakerrontaa.

Lopputyönään opiskelija ideoi elokuvan valitsemastaan teemasta ja laatii siitä synopsiksen, josta selviää elokuvan aihe, henkilöhahmot ja tarina sekä elokuvan käännekohdat ja huipentumat. Lopputyöhön liitetään myös kuvakäsikirjoitus yhdestä elokuvan kohtauksesta sekä kuvattu teaseri/traileri.

Kurssi on suoritettu, kun lopputyöksi kootut tehtävien vastaukset on toimitettu arvioitavaksi sovitusti ja koossa on yhteensä 38 työtuntia.