keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: lajityypit, henkilöhahmot, fantasia, kirjasta elokuvaksi

SynopsisKun nuori Eragon löytää metsästä sinisen, kiiltävän kiven, hän uskoo osuneensa aarteeseen: ehkä outo kivi on arvokas ja hänen köyhä perheensä voi sen avulla hankkia talveksi ruokaa. Pian poika kuitenkin tajuaa, että on törmännyt johonkin yhtä muinaiseen kuin itse Valtakunta. Kivi ei ole kivi: eräänä yönä siitä kuoriutuu lohikäärmeen poikanen. Yhdessä yössä Eragonin yksinkertainen maalaiselämä Carvahallin pikkukylän liepeillä vaihtuu tuntemattomaan, kohtalon voimien ja magian hallitsemaan maailmaan.

Turvanaan vain ikivanha miekka ja vanhan tarinankertoja Bromin neuvot ohjeinaan Eragon ja nuori lohikäärme Saphira joutuvat vaaralliseen seikkailuun. Heidän vastassaan ovat mustanpuhuvat, kammottavat viholliset johtajanaan kuningas Galbatorix, jonka pahuudella ei ole mittaa eikä määrää. Pystyykö Eragon ottamaan harteilleen legendaaristen Lohikäärmeratsastajien viitan? Koko Alagësian kohtalo on nyt hänen käsissään. Eragon-elokuva perustuu samannimiseen Christopher Paolinin kirjoittamaan romaaniin. Romaani on Perillinen-trilogiaksi aiotun teossarjan (Inheritance trilogy) ensimmäinen osa. 

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun ja lukioon.

Oppimateriaalin on laatinut toimittaja-tiedottaja Riitta Käppi. Materiaali soveltuu yläasteen ja lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaalissa on käytetty seuraavia lähteitä: 

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Eragon

Kun nuori Eragon löytää metsästä sinisen, kiiltävän kiven, hän uskoo osuneensa aarteeseen: ehkä outo kivi on arvokas ja hänen köyhä perheensä voi sen avulla hankkia talveksi ruokaa. Pian poika kuitenkin tajuaa, että on törmännyt johonkin yhtä muinaiseen kuin itse Valtakunta. Kivi ei ole kivi: eräänä yönä siitä kuoriutuu lohikäärmeen poikanen.

Yhdessä yössä Eragonin yksinkertainen maalaiselämä Carvahallin pikkukylän liepeillä vaihtuu tuntemattomaan, kohtalon voimien ja magian hallitsemaan maailmaan. Turvanaan vain ikivanha miekka ja vanhan tarinankertoja Bromin neuvot ohjeinaan Eragon ja nuori lohikäärme Saphira joutuvat vaaralliseen seikkailuun. Heidän vastassaan ovat mustanpuhuvat, kammottavat viholliset johtajanaan kuningas Galbatorix, jonka pahuudella ei ole mittaa eikä määrää.

Pystyykö Eragon ottamaan harteilleen legendaaristen Lohikäärmeratsastajien viitan? Koko Alagësian kohtalo on nyt hänen käsissään.

Eragon-elokuva perustuu samannimiseen Christopher Paolinin kirjoittamaan romaaniin. Romaani on Perillinen-trilogiaksi aiotun teossarjan (Inheritance trilogy) ensimmäinen osa.

Alkuperäinen nimi:
Eragon
Julkaisuvuosi:
2006
Pituus:
106 min.
Levittäjä:
FS Film Oy
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Stefen Fangmeier
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Ed Speleers, Jeremy Irons, John Malkovich, Djimon Hounsou
Nimi ruotsiksi:
Eragon
När unge Eragon hittar en blå, glänsande sten i skogen tror han att han hittat en skatt, kanske stenen är värdefull och kan säljas för att skaffa mat åt familjen under vintern. Snart förstår dock pojken att han stött på någonting lika gammalt som själva Riket. Stenen är ingen sten: en natt kläcks den och ut kommer en liten drake. På en natt förändras hela Eragons lantliga liv i Carvahall och byts ut mot en värld fylld av magi och ödets krafter. Med endast ett ålderdomligt svärd och den gamla sagoberättaren Broms instruktioner som trygghet, hamnar Eragon och den unge draken Saphira in i ett farligt äventyr. Mot dem står hemska fiender med konung Galbatorix i spetsen, hans ondska känner inga gränser. Kommer Eragon att kunna bära den legendariska Drakryttarens kappa? Hela Alagësiens öde är nu i hans händer. Filmen Eragon baserar sig på Chrostopher Paolinis roman med samma namn. Boken är den första i en tänkt trilogi.