keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

Eragon-elokuva perustuu samannimiseen Christopher Paolinin kirjoittamaan romaaniin. Romaani on Perillinen-trilogiaksi aiotun teossarjan (Inheritance trilogy) ensimmäinen osa. Trilogiasta on ilmestynyt jo myös toinen osa, jonka nimi on Eldest (suomennettu nimellä Esikoinen). 
 
Christopher Paolini on nuori yhdysvaltalainen kirjailija, joka on syntynyt vuonna 1983. Eragon-teoksen kirjoittamisen hän aloitti jo 15-vuotiaana. Paolinin perhe julkaisi Eragonin alun perin omakustanteena 2002. Tieto mielenkiintoisesta seikkailufantasiasta kiiri kuitenkin isoihin kustantamoihin ja Knopf-niminen kustannusyhtiö julkaisi teoksen uudelleen. Uudelleen julkaiseminen teki Eragonista maailmanlaajuisen bestsellerin – myyntimenestyksen. Eragon ilmestyi suomeksi vuonna 2005. 
 
Wikipediassa ja Paolinin omilla kotisivuilla kirjailijan esikuviksi mainitaan muun muassa Tähtien sota (Star Wars) sekä sellaisia kirjailijoita, kuten J. R. R. Tolkien, Bruce Colville, Frank Herbert, Raymond E. Feist ja Philip Pullman, Anne McCaffrey, Jane Yolen, Brian Jacques, E.R. Eddison, David Eddings ja Ursula Le Guin. Muun muassa Taru sormusten herrasta -trilogian kirjoittaneen J. R. R. Tolkienin vaikutus Paoliniin on ilmeinen. Samaan tapaan myös Paolini on esimerkiksi luonut karttoja keksimästään Alagaësiasta. Harry Potter -sarjan kirjoittajaa J. K. Rowlingia ei luettelossa mainita, vaikka muita fantasia-genren nykykirjailijoita listassa onkin. Myöskään Narnia-sarjan luonutta C. S. Lewisiä ei mainita. Näiden sijaan Paolinin sanotaan tutustuneen esimerkiksi skandinaavisiin mytologioihin ja taruihin, kuten viikinkitarinoihin. Eragon sisältää myös Paolinin keksimää sanastoa, jonkinlaista alkukieltä, jonka inspiraationa on toiminut muinaisnorja. Paolinin kotisivuilta käy myös ilmi, että nuori mies halusi luoda nimenomaan sellaisen teoksen tai teossarjan, jollaisen hän itse haluaisi lukea.