keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Erityiset on uusi lempeän huumorin värittämä draama kansainväliseksi hitiksi nousseen Koskemattomat -elokuvan tekijöiltä.

Bruno (Vincent Cassel) huolehtii vaikeasti autistisista, Malik (Reda Kateb) työskentelee hankalista oloista kotoisin olevien nuorten kanssa. Heidän aatemaailmansa ja taustansa ovat täysin erilaiset, mutta kun Malikin eksyneet sielut pääsevät auttamaan Brunon hoidossa olevia, uusia maailmoja avautuu kaikille. Miesten väsymätön työpanos on kullan arvoinen, koska heidän suojattiensa kanssa ei tunnu pärjäävän kukaan muu. Virallisessa mielessä he operoivat Ranskan lainsäädännön harmaalla alueella. Kun Bruno ja Malik saavat eräänä päivänä vieraakseen sosiaalihuollon tarkastajat, heidän taistelunsa yhteiskunnan unohtamien puolesta on uhattuna.

Kuten Koskemattomat, myös Erityiset on tositapahtumiin perustuva tarina ystävyyden merkityksestä. Tarinan innoittajina ovat toimineet ranskalaiset Stephane Benhamou ja Daoud Tatou, jotka ystävystyivät työskennellessään vaikeasti autististen parissa.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin ja lukioihin sekä muihin toisen asteen oppilaitoksiin, erityisesti sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Autismiliitto ry:n suunnittelija Elina Havukainen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Autismiliitto on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka edistää ja valvoo autismikirjon ihmisten ja heidän läheistensä etujen ja yhdenvertaisuuden toteutumista yhteiskunnassa.

Autismiliitto ry edistää toiminnallaan autismikirjon monimuotoisuuden arvostusta ja yksilön ainutlaatuisuuden kunnioitusta. www.autismiliitto.fi/

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Erityiset

Tilattavissa elokuvateatteriin

Tositapahtumien inspiroima ranskalaisdraama ystävyksistä, jotka työskentelevät vaikeasti autististen parissa.

Alkuperäinen nimi:
Hors normes
Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
114 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Cinemanse
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Olivier Nakache, Éric Toledano
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Bryan Mialoundama
Nimi ruotsiksi:
De ovanliga