keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

Elokuva on tyypillinen kehityskertomus. Siinä on pääosassa erilainen nuori, joka lopulta nousee koko heimonsa pelastajaksi.Elokuvan alussa korostuvat identiteettikysymykset, joukosta erottuminen, erilaisuus. 
 
a. Miksi Mumble erottui muista lajinsa pingviineistä? Miten omat lajitoverit suhtautuvat häneen? Kuinka elokuvassa käytetään musiikkia ilmentämään esim. 
vanhoillisten pingviinien luomaa tunnelmaa? Mumble ei osaa laulaa, mutta hän steppaa koko ajan. Vanhoilliset oman lajin pingviinit ovat ahdasmielisiä ja karsastavat Mumblen jalkojen alituista liikettä. Pingviiniyhteisön mielestä hän onsteppauksellaan suututtanut heidän jumalansa, minkä takia kalaa ei enää saada. Niinpä hänet ajetaan pois.
 
b. Kuinka erilaisuus käännetään voitoksi? Mitä toiset pingviinit opettavat Mumblelle? "Amigot" eli toisen lajin jääpingviinit ihailevat Mumblen tanssitaitoa. He suhtautuvat rennosti elämään ja auttavat myös Mumblea selviytymään ja hyväksymään itsensä.
 
c. Adeliemaassa asustaa pöyhkeillä höyhenillä varustettu kalliotöyhtöpingviini, Lovelace the Guru, joka vastaa kaikkiin elämää koskeviin kysymyksiin kuin oraakkeli ikään. Hän vaatii palkkioksi jokaisesta vastauksesta pikku kiven.Mitä kysyisitte Lovelacelta? Esittäkää vuoropuheluita 4-5 hengen ryhmissä. Yksi ryhmän jäsen saa esittää Lovelacea ja muut pingviinejä. Keksikää yhdessä hauskoja kysymyksiä ja vastauksia. Esittäkää vuoropuheluita muille ryhmille.