keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

Elokuvan loppupuolella keskeiseksi aiheeksi nousee luonnonsuojelu. Tarinassa arvostellaan ihmisten, muukalaisten toiminnan lyhytnäköisyyttä. 
 
a. Miksi pingviinien ravinto on lopussa? Millaisia jälkiä ja saasteita ihmiset ovat jättäneet luontoon? Miten Mumble yrittää taistella ihmisiä vastaan? Miten hänelle käy? Mumble lähtee ottamaan selvää asioista ja näkee että ravinnon loppumisen syyksi selviää ihmisten eli muukalaisten toiminta, ryöstökalastus. Meressä on troolareita, jotka rohmuavat kalat verkkoihinsa. Rohkea Mumble yrittää yksin hyökätä niiden kimppuun, mutta joutuu pian merivirtojen mukana kauas kotoa ja ajautuu viimein rannalle aivan uupuneena. Lopulta se herää eläintarhasta, jota luulee aluksi pingviinien taivaaksi. 
b. Millainen on Mumblen ja ihmisen ensikohtaaminen eläintarhassa? Miten se yrittää ottaa yhteyttä ihmisiin? 
c. Elokuvassa pingviinit oppivat kommunikoimaan ihmisen keinoin. Ne yrittivät opettaa ihmisiä ymmärtämään omien tekojensa seurauksia. Pitäisikö ihmisten oppia eläimiltä jotakin ja oppia kuuntelemaan luonnon merkkejä? Onko yhteisymmärrys on mahdollinen ihmisten ja eläinten kesken?