keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

He ovat paenneet -elokuvan päähenkilöt Raisa ja Joni ovat aikuisuuden kynnyksellä olevia nuoria, joilla molemmilla on sopeutumisvaikeuksia aikuisten maailman rajoituksiin ja velvollisuuksiin.

  • Pohtikaa elokuvan tapaa käsitellä nuoruutta ja nuorisoa vuonna 2014. Voitte avata keskustelua esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:

    Millaisina elokuva esittää nuoret? Onko kuvaus teistä osuva vai onko siinä jotain häiritsevää tai stereotyyppistä? Millainen motivaatio ohjaa elokuvan päähenkilöiden toimintaa, mitä he tavoittelevat ja miten he siinä onnistuvat? Samastutteko elokuvan nuorisokuvaukseen? Miksi/ miksi ette? Miten elokuva esittää aikuiset ihmiset? Miten he mielestänne keskeisimmin eroavat nuorista? Tuleeko mieleenne aiemmin näkemiänne elokuvia, jotka myös käsittelevät nuoria/nuorisoa? Jos saisitte käsikirjoittaa itse nykypäivän nuorisoa käsittelevän elokuvan, millaisia tapahtumia, henkilöitä, esineitä, harrastuksia tms. elokuva käsittelisi?
     

  • Nuorten syrjäytyminen ja kasvukivut elokuvissa
    Viime vuosina julkisuudessa on puhuttu paljon syrjäytymisestä ja erityisesti siitä, kuinka huolestuttavaa nuorten syrjäytyminen on.  Muistelkaa luokassa ensin hetki sitä, millaisia huolenaiheita tähän liittyen muistatte lukeneenne tai kuulleenne esimerkiksi uutisista.

    Muistelkaa sitten, tuleeko mieleenne aiemmin näkemiänne nuorten syrjäytymistä tai nuorison tilaa kauhistelevia elokuvia. Pohtikaa, mikä esimerkkien valossa on ollut kunkin julkaisuajankohdan aikakaudelle olennainen huoli. Voitte käyttää hyväksi omia esimerkkejänne tai poimia elokuvia alla olevasta listauksesta eri vuosilta:

Jos… (Lindsay Andersson, 1968),  traileri

Footloose (Herbert Ross, 1984), traileri

Kids (Larry Clark, 1995), traileri

Elephant (Gus Van Sant, 2003), traileri

Poikani Kevin (Lynne Ramsay, 2011), traileri

Jos vaikkapa vuonna 2015-2016 tehtäisiin elokuva, joka käsittelisi nuorten syrjäytymistä, mikä voisi olla huolestumisen aihe?