keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Oppimateriaalin teemoja: tekstitaidot, sanaluokat, elokuvan peruskäsitteet, päähenkilöt, juoni, miljöö, genre, huumori, farssi, komedia.

Synopsis:
Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle. Heidän äitinsä on suunnitellut ihanan lomaviikon ylellisessä huvilassa Villa Commondoressa. Sattumalta Kattilakosken perhe kuitenkin päätyy väärään huvilaan, joka onkin vaatimaton kesämökki ja samalla poliisien virkistysmaja. Samaan aikaan konstaapeli Rillirousku voittaa itselleen lomamatkan ja mukaan lähtee konstaapeli Isonapa. Voittekin arvata, ketkä lopulta päätyivät ylelliseen huvilaan.

Konstaapelit luulevat päässeensä Kattilakosken perheestä hetkeksi eroon, mutta pian he huomaavatkin olevansa mökkinaapureita. Ei auta muu kuin naamioitua taiteilijoiksi – Rubensin veljeksiksi – saadakseen olla edes hetki rauhassa. Hanna, tyttärien äiti, on innoissaan eksoottisista naapureistaan, kun taas tyttärien isää, Mattia, ei näytä kiinnostavan kuin perhostentoukkien hoivaaminen. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät pian, kun huomaavat oudot mökkinaapurit ja heidän edesottamuksensa. Vakoiluseikkailu alkakoon! Soppaa vielä sekoittavat vankikarkurit Tiirikka-Taina ja Sorkkarauta-Sakari, jotka ovat haudanneet ryöstösaaliin lähimaastoon. Väärinkäsitysten vyyhti on valmis!

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti 3.-4. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös elokuvan Media-avain -arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Tilattavissa elokuvateatteriin

Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle väärinkäsityksiä, hauskoja kommelluksia, vakoilua ja valeasuja täynnä olevassa seikkailukomediassa.

Alkuperäinen nimi:
Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
91 min.
Kielet:
Levittäjä:
SF Film Finland Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Anna Dahlman
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Emily Shipway, Ella Kangas, Niina Lahtinen, Joonas Nordman, Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä, Kiti Kokkonen, Pekka Strang