keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Mediatutkimus koko luokan voimin

Elokuvan päähenkilönä ja samalla sankarihahmona on tavallinen kymmenvuotias tyttö. Ohjaaja Miyazaki on kertonut, että hän nimenomaan halusi tehdä elokuvan, josta nuoruusiän kynnyksellä olevat tytöt voivat nauttia ja jossa on muutakin kuin ihastumisia ja romansseja. 

Tehtävä: Katsokaa kaikki tv:ssä viikon aikana tarjolla olevat lasten- ja nuortenohjelmat ja kirjatkaa muistiin, keille ohjelmat on suunnattu ja mistä se näkyy. Kiinnittäkää huomiota myös siihen, kuinka paljon esillä on tyttöjä ja poikia ja millaisissa rooleissa eri sukupuolet esiintyvät. Arvioikaa sitten yhdessä, miten lasten- ja nuortenohjelmat tavoittavat kohdeyleisönsä ja millaisia roolimalleja ne tytöille ja pojille tarjoavat.
 
Urakka on melkoinen, mutta mediakasvatusprojektina varsin mielenkiintoinen ja monenikäisille sopiva. Työtä helpottaa vastuun jakautuminen isolle joukolle – työnjaosta ja tarkkailtavista piirteistä on tärkeää sopia etukäteen. Tarkoitukseen voi kehittää vaikkapa kaikille yhteisen seurantalomakkeen. Tarkasteluun voi liittää muitakin näkökulmia, esimerkiksi pohtia, missä ohjelmat tuotetaan jne.