keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Hobbyhorse Revolution

Oppimateriaalin teemoja: Erilaiset harrastukset ja niiden merkitys, luonteenvahvuudet ja jokaisen ihmisen ainutlaatuisuus, dokumenttielokuvan tekeminen, oman osaamisen jakaminen muille.

Oppimateriaali on suunnattu alakoulujen 6. luokille sekä yläkouluille ja toiselle asteelle. Tehtävät soveltuvat esimerkiksi oppilaan- ja opinto-ohjaukseen, terveystietoon, äidinkieleen, kuvataiteeseen, kulttuurien tuntemuksen sekä taiteen ja kulttuurin opetukseen sekä ryhmänohjaajien tunneilla toteutettaviksi.

Synopsis:
Dokumenttielokuvassa seurataan nuoria keppihevosharrastajia. Erityislaatuisesta harrastuksesta on kymmenessä vuodessa tullut tuhansien nuorten rakastama ilmiö ja elämäntapa.

Keppihevonen on perinteinen lasten leikkikalu, mutta tämän päivän teinitytöt ovat luoneet sen ympärille harrastuksen ja kokonaisen maailman. Harrastajat ovat epävirallisesti ja omaehtoisesti järjestäytyneitä, he ovat Instagram-tileineen, blogeineen ja foorumeineen verkossa samaan aikaan kun he urheilevat ”keppareilla” pihoilla ja metsissä – ja he ovat tosissaan. Alati kasvava innokkaiden nuorten joukko treenaa määrätietoisesti ja järjestää valtakunnan tason kilpailuja. Harrastajien ikähaarukka laajenee jatkuvasti vanhimpien harrastajien ollessa yli 20-vuotiaita. Joukossa on nykyisin myös poikia.

Hobbyhorse Revolution on hauska ja koskettavakin tarina todellisuuden ja mielikuvituksen rajapinnassa. Elokuva seuraa kolmea nuorta naista, joiden elämään keppariharrastus on tuonut muutoksen. Dokumentaarisen materiaalin kautta piirtyy kuva harrastuksesta, joka ei suostu asettumaan lokeroihin, ja tarina nuorista, jotka uskaltavat elää omannäköistään elämää.

Oppimateriaalin on laatinut kulttuurituottaja ja opinto-ohjaaja Sara Peltola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 5.4.2017.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hobbyhorse Revolution

Tilattavissa elokuvateatteriin
Koulukino Suoratoistossa

Hauska ja koskettava dokumenttielokuva nuorista, jotka löytävät oman äänensä ja
kykynsä ratsastamalla keppihevosilla.

Alkuperäinen nimi:
Hobbyhorse Revolution
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
90 min.
Kielet:
Levittäjä:
Tuffi Films Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Selma Vilhunen
Käsikirjoitus:
Nimi ruotsiksi:
Hobbyhorse Revolution