keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Inside Out – mielen sopukoissa

Oppimateriaalin teemoja: tunteiden säätely, tunnetaidot, arjen taidot, vuorovaikutus ja viestintä ja oppimaan oppimisen taidot. Materiaalin tehtävät ovat kirjoitus- ja pohdintatehtäviä sekä toiminnallisia tehtäviä. Voit halutessasi yhdistää niitä tai muokata oman luokan tarpeisiin.

Tämä materiaali keskittyy psykologiaan eli ihmisen mielen rakentumiseen, tunteisiin ja muistiin. Oppimateriaalista löytyvät omat tehtäväosionsa 3.-6. luokille sekä lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Lisäksi oppimateriaali tarjoaa taustatietoa opettajalle.

Oppimateriaalin ovat laatineet Gabriella Óturai, PsT  ja Kaisa Myllylä, KM.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Synopsis: Oletko koskaan katsonut toista ihmistä ja miettinyt, mitä hänen mielessään oikein liikkuu? Disney-Pixarin uusi animaatioelokuva “Inside Out – mielen sopukoissa” ottaa asiasta selvää.

Päämajassa – eli 11-vuotiaan Riley-tytön aivojen komentokeskuksessa – viisi tunnetta paiskii töitä urakalla. Viisikkoa johtaa Ilo, jonka tehtävä on varmistaa, että Riley tuntisi itsensä onnelliseksi. Pelko (äänenä Kari Ketonen) vastaa turvallisuudesta, Kiukku pitää huolta oikeudenmukaisuudesta ja Inho estää myrkytykset – niin fyysisesti kuin sosiaalisesti. Suru ei ole ihan varma, mikä hänen tehtävänsä oikein on, eikä sitä suoraan sanoen tiedä kukaan muukaan.

Kun Rileyn perhe muuttaa uuteen, pelottavaan kaupunkiin, tunteet päättävät ottaa asiat käsittelyyn auttaakseen tytön läpi vaikean muutosvaiheen. Mutta kun Ilo ja Suru tempautuvat vahingossa syvälle Rileyn mielen syövereihin – ja vievät joitain ydinmuistoja mennessään – Pelko, Kiukku ja Inho ottavat vastahakoisesti ohjat. Ilon ja Surun tulee vaeltaa halki tuntemattomien seutujen – pitkäaikaismuistin, mielikuvitusmaan, abstraktin ajattelun ja unituotannon – yrittäessään epätoivoisesti päästä takaisin päämajaan ja Rileyn luo.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Materiaali on julkaistu vuonna 2015. Linkit on tarkistettu 20.10.2015.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Inside Out - mielen sopukoissa

Alkuperäinen nimi:
Inside Out
Julkaisuvuosi:
Pituus:
94 min.
Kielet:
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Pete Docter
Käsikirjoitus: