keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Jacques – elämä merellä

Oppimateriaalin teemoja: unelmien merkitys, unelmien vaatimat uhraukset, unelmakartta, luonnonsuojelu, Itämeri, Itämereen liittyvä uutisointi, Jacques Costeaun merkitys ja perintö

Synopsis:
Punaisesta piposta ja palkituista dokumenttielokuvista tunnetun legendaarisen Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvasta ei puutu upeita kuvia merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa.

Vuosi 1948. Jacques Cousteau (Lambert Wilson), hänen vaimonsa Simone (Audrey Tautou) ja pariskunnan kaksi poikaa asuvat paratiisissa, kauniissa talossa Välimeren rannalla. Mutta Cousteau on levoton. Hän ei voi ajatella mitään muuta kuin seikkailua. Vedenalaisen hengityslaitteen kehitellyt mies haluaisi testata laitetta ja tutkia merten salaisuuksia sen avulla. Ja hän on valmis uhraamaan aivan kaiken unelmansa eteen.

Jo pikkupoikana Jacques-Yves Cousteau rakasti merta. Sairaalloisesta lapsesta kasvoi utelias ja peloton nuorukainen. Cousteausta tuli merivoimien sotilas, sukeltaja, merten tutkija, myöhemmin myös merten suojelija ja Oscar-palkittu elokuvantekijä. Cousteaun keksinnöt vedenalaisista kameroista hengityslaitteisiin mullistivat maailmaa niin meren alla kuin maan päällä.

Calypso-laivan todellisena kapteenina pidetty vaimo, Simone, oli voimakastahtoinen nainen. Simone ja pariskunnan kaksi poikaa, Philippe (Pierre Niney) ja Jean-Michel (Benjamin Lavernhe) olivat ihmisläheiselle Cousteaulle kaikki kaikessa – vaikka salskealla tv-julkkiksella riittikin vientiä vähän joka satamassa.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen oppiaineisiin äidinkieli ja kirjallisuus, vieraat kielet (erityisesti ranska), maantieto, elämänkatsomustieto, historia ja kuvataide sekä perusopetuksen opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu sekä osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin lukion kursseihin: Äidinkieli: Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Nykykulttuuri ja kertomukset (ÄI6); Vieraat kielet (erityisesti ranska); Biologia: Ekologia ja ympäristö (BI2); Maantiede: Maailma muutoksessa (GE1), Yhteinen maailma (GE3); Filosofia: Etiikka (FI2); Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1); Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2); Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1) sekä lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin hyvinvointi ja turvallisuus, kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys ja monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 10.4.2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Jacques – elämä merellä

Jacques Cousteaun elämäkertaelokuva sukeltaa meren syvyyksiin.

Alkuperäinen nimi:
l'Odyssée
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
123 min.
Levittäjä:
Future Film
Tuotantomaa(t):
Ranska
Ohjaus:
Jérôme Salle
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou