keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Kiina, Kiinan kulttuuri, luonnon kunnioittaminen, luontosuhde, sosiaalinen media, somekuva

Synopsis:
Teini-ikäinen Yi on menettänyt isänsä ja haaveilee kiertomatkasta Kiinassa, jossa hänen edesmennyt isänsä on matkaillut paljon. Isästä muistuttavat lukuisat postikortit ja vanha viulu. Yi kerää erilaisilla pikkutöillä rahaa matkakassaan ja pakenee ulkopuolisuuttaan toimeliaisuuteen. Yin pakopaikka on heidän kerrostalonsa katto, sieltä näkyy koko kaupunki kuten myös suuri mainos, jossa on kuvattuna Everest-vuori.

Samaan aikaan entinen vuorikiipeilijä ja miljonääri herra Burnish keräilee harvinaisia eläimiä ja vihdoin hän on löytänyt kokoelmansa kruununjalokiven: lumimiehen. Nuorempana hän törmäsi Jetiin vuorilla, mutta häneen ei uskottu vaan naurettiin moiselle hölynpölylle. Niinpä Burnish aikoo näyttää koko maailmalle löytämänsä lumimiehen. Jeti kuitenkin karkaa Burnishin hyvin vartioidusta tutkimuslaboratoriosta ja karkumatkansa aikana päätyy erään Sanghain kerrostalon katolle turvaan.

Näin jeti ja Yi ystävystyvät. Yi ottaa säästämänsä rahat ja isänsä vilun mukaansa henkeäsalpaavalle ja rohkealle matkalle halki Kiinan palauttaakseen aran ja pelokkaan jetin takaisin Himalajalle, maailman korkeimpaan vuoristoon. Matkaan lähtevät myös Yin ystävät Peng ja hänen turhamainen ja pinnallisen oloinen serkkunsa Jin, jotka antavat jetille kutsumanimen Everest. Halki Kiinan nelikkoa kuitenkin jahtaavat herra Burnish sekä hänen eläimiään tutkiva tohtori Zara iskujoukkoineen.

Oppimateriaali on suunnattu 4.-6. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös elokuvan Media-avain -arvio.

Materiaali on julkaistu vuonna 2019. Tiedot ja linkit on tarkistettu 4.11.2019.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Jeti

Tilattavissa elokuvateatteriin

Teini-ikäinen Yi löytää nuoren jetin kotitalonsa katolta Shanghaissa. Hän ja hänen ystävänsä Jin ja Peng antavat otukselle nimeksi Everest. Yhdessä he lähtevät viemään maagista olentoa takaisin perheensä pariin maapallon korkeimpaan kolkkaan. Auttaakseen Everestiä pääsemään kotiin ystävysten on pysyteltävä askeleen edellä upporikasta Burnishia, joka aikoo kaapata otuksen itselleen, sekä eläimiä tutkivaa tohtori Zaraa. Jeti vie katsojat huikealle matkalle Shanghain kaduilta Himalajan henkeäsalpaaville, lumisille huipuille.

Alkuperäinen nimi:
Abominable
Julkaisuvuosi:
2019
Pituus:
98 min.
Kielet:
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
Kiina, Yhdysvallat
Ohjaus:
Jill Culton
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Suomenkielinen ääniversio: Rasmus Kärkkäinen, Riku Leskinen, Maaria Nuoranne, Elsa Saisio, Robin Svartström, Leena Uotila
Nimi ruotsiksi:
Förfärliga snömannen