keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
© 2019 DreamWorks Animation LLC. All Rights Reserved.

Jotkut ihmiset tutkivat mystisiä eläimiä, joista on olemassa erilaisia tarinoita ja muiden ihmisten tekemiä havaintoja eli silminnäkijähavaintoja. Tiede ei kuitenkaan ole voinut todistaa näiden olentojen olemassaoloa, vaikka uskomukset ihmisten keskuudessa elävät jopa vielä tänäkin päivänä vahvana.

Jeti eli lumimies on yksi näistä mystisistä olennoista, joihin on uskottu pitkään, ensimmäiset maininnat ovat löytyneet jo 3000 vuotta vanhoista kiinalaisista kirjoituksista. Olennon on uskottu elävän Himalajan vuoristossa. Eri puolilla maapalloa on kerrottu tarinoita erilaisista mystisistä olennoista, jotka ovat ihmisen kaltaisia, mutta ihmistä paljon kookkaampia. Usein nämä mystiset olennot asuvat kaukana ihmisasutuksesta metsissä ja vuorilla kuten lumimies. Pohjois-Amerikassa on elänyt pitkään sitkeänä uskomus Isojalasta, kookkaasta ihmisenkaltaisesta olennosta. Mystisiä olentoja ovat muun muassa:

• erilaiset merihirviöt kuten Lock Nessin hirviö
• kädelliset olennot kuten lumimies eli jeti ja Isojalka
• taruolennot kuten lohikäärmeet ja yksisarviset

1. Tutustu erilaisiin mystisiin olentoihin ja valitse niistä yksi. Selvitä, minkälaisia tarinoita olentoon liittyy, miksi jotkut ihmiset uskovat sen olemassaoloon, minkälaisia havaintoja olennosta on tehty. Tämän jälkeen suunnittele olennosta katoamisilmoitus, jossa käyvät ilmi olennon ulkonäkö, siihen liittyvät havainnot, olin- ja elinpaikka sekä muut olennon elämäntavat. Laita katoamisilmoitukseen myös löytöpalkkio sekä kehen pitää otta yhteyttä, kun olento on saatu kiinni. Muista piirtää tarkka kuva valitsemastasi olennosta!

Voit tutustua mystisiin olentoihin ja myyttisiin eläimiin myös Huippujengi Himalajalla elokuvan oppimateriaalissa.

2. Keskustelkaa yhdessä, millaisena elokuvan myyttinen Jeti kuvattiin. Mitä saatte tietää siitä elokuvan perusteella? Miksi ihmiset (sekä Burnish että tohtori Zara) olivat siitä niin kiinnostuneita?