keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

 

1. a) Timo Koivusalo on kertonut Kalteva torni -elokuvan taustoista ja teosta muun muassa Kaisa Kujanpään artikkelissa Yksi mies, kaksi persoonaa (Turun Sanomat 20.10.2006). Lukekaa artikkelin osuus "Irti pakkopaidoista".
 
b) Pohtikaa ja keskustelkaa luokassa, minkälaisia ennakkoluuloja olette havainneet mediassa, muissa ihmisissä tai itsessänne mielenterveysongelmaisia kohtaan. Miettikää mistä tällaiset ennakkoluulot voisivat johtua? 
 
2. a) Tutustukaa Mentalwearin tuotteisiin internetin avulla, esim. Wikipediassa. Mentalwear suunnittelee kantaaottavia ja radikaaleja t-paitoja sekä muita tuotteita, joiden teemoina ovat mielenterveysongelmat, diagnostiikka ja ennakkoluulot. Yrityksen tarkoituksena on tukea toiminnallaan mielenterveystyötä sekä vaikuttaa asenteisiin. Jokainen opiskelija valitsee itselleen yhden t-paidan iskulauseineen ja pohtii itsekseen minkälaiseen asiaan t-paidan tekstillä otetaan kantaa – minkä viestin se haluaa muille ihmisille välittää? Pohdittuaan asiaa opiskelija esittelee tulkintansa muille. Päätelmistä keskustellaan yhdessä ja mietitään, ovatko kaikki tulkinneet tekstit samalla tavalla. 
 
b) Opiskelijat keksivät omat iskulauseet ja toteuttavat omat t-paidat Mentalwearin henkeen. T-paidat on helppo toteuttaa vanhoihin t-paitoihin tekstiilitusseilla.