keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Oppimateriaalin teemoja: joulu, erilaiset tavat, Helsinki, oma kaupunki, matkailu, joukkoliikenne, ilmiöoppiminen, mikä on totta?, keksinnöt

Oppimateriaali on suunnattu 1.-2. luokille. Elokuva sopii myös esiopetukseen ja koko alakouluun.

Synopsis: Suositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu nähdään ensimmäistä kertaa valkokankailla. Elokuvassa veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera on kuitenkin jouluruuhkien vuoksi myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo! (Lähde: Nordisk Film)

Tatu ja Patu Media-avaimessa

Helsingin kaupunki on kirjannut uuteen opetussuunnitelmaan ilmiöoppimisen teemaksi oman kaupungin, joten Tatu ja Patu -elokuva sopii erinomaisesti myös ilmiötyöskentelyn pohjaksi. Kaupunki-ilmiöön liittyviä tehtäviä löydät oppimateriaalin "Helsinki ja matkailu" -osuudesta. Helsinki-aiheisia tehtäviä voi soveltaa minkä tahansa kotikunnan ilmiöpohjaiseen käsittelyyn.

Oppimateriaalin on laatinut FM Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 25.10.2016.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

Tilattavissa elokuvateatteriin

Lastenkirjoista tutut veljekset Tatu ja Patu matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Veera on kuitenkin jouluruuhkien vuoksi myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
70 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Rike Jokela
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Riku Nieminen, Antti Holma, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Mari Lehtonen, Pirjo Lonka