keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
© Dionysos Films

Tatu ja Patu -kirjat

 

Tatu ja Patu ovat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen lastenkirjojen päähenkilöt. He esiintyivät kirjailijakaksikon Veera-kirjoissa ennen kuin saivat oman kirjasarjansa. Elokuvan juoni ei perustu yhteenkään kirjoista sellaisenaan, mutta esimerkiksi elokuvassa näkyvät keksinnöt ovat kirjoista tuttuja.

 

Eniten aineksia elokuvassa on Tatun ja Patun ihmeellinen joulu ja Tatu ja Patu Helsingissä -kirjoista. Lisäksi Tatun ja Patun aakkoskirjaa voi käyttää vaikka äidinkielen tunnilla, Tatun ja Patun Suomi -kirjaa ympäristötieteessä ja Tatun ja Patun oudot kojeet -keksintökirjaa tämän oppimateriaalin tehtävien tekemisessä!

 

Elokuvassa Veeran perheessä on kaksi äitiä ja Veera on ainoa lapsi. Elokuvassa asia esitetään itsestäänselvyytenä eikä se ole elokuvan kantavia teemoja. Joidenkin lapsiryhmien kanssa saattaa kuitenkin olla tarpeen miettiä, millaisia perheitä voi olla ja millainen on tavallinen perhe.

 

Slangisanat

 

Helsinkiin saavuttuaan Tatu ja Patu kuulevat kahden hipsterin keskustelun, jossa esiintyy monia slangisanoja. Tiedätkö sinä, mitä merkitsevät swägä, tsufe ja pläägä? Elokuva on vähän vitsikkäämpi, jos tiedät. Slangiin voi tutustua Stadin slangi ry:n sivuilla. Sanojen merkityksiä voi etsiä esimerkiksi osoitteesta suomisanakirja.fi.

Ennen elokuvaa tai sen jälkeen voi myös miettiä, millaisia sanoja Tatulla ja Patulla olisi vaikeuksia ymmärtää, jos he tulisivat sinun kotikaupunkiisi.