keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvan herättämät tunnereaktiot

 

Yksi hyvän elokuvan määritelmä on, että se onnistuu herättämään katsojassaan vahvoja tunteita. Kattona tähtitaivas on voimakkaasti tunteisiin vetoava draamaelokuva. 
 
1. Listatkaa tämän elokuvan kohtauksia joissa teitä mahdollisesti itketti/ nauratti/ pelotti/ ahdisti/ hämmästytti/ suututti/ helpotti tms. Keskustelkaa niistä elokuvan keinoista, joilla tunnekokemuksia ”houkuteltiin esiin”. (Henkilöhahmojen käytös, henkilöhahmojen tunteet, repliikit, visuaaliset vihjeet, musiikki, tapahtumien oikeutus, ennakko-odotukset..)
 
2. Elokuva voi aiheuttaa katsojassa myös emootioihin liittyviä ruumiillisia tuntemuksia. Havaitsitteko kehossanne esimerkiksi joitain seuraavista reaktioista: tihentyneet sydämen lyönnit, huokailu, haukottelu, nauru, nieleskely, kyyneleet, istuimeen painautuminen, katseen pois kääntäminen, vapina, ihon meneminen kananlihalle?
 
3. Hollywood-elokuvia katsoessaan voi olla lähes varma, että loppu on onnellinen. Millainen loppu tässä elokuvassa oli? Jos voisitte, muuttaisitteko Jennan tarinassa jotain?
 
4. a) Viiden vuoden kuluttua Jenna on muuttamassa isoäitinsä luota pois. Hän löytää vaatekaappinsa perukoilta valkoisen, punaisin ja vihrein kuvioin koristellun topin. Millaisia muistoja se hänessä herättää? (Kyseinen toppi oli mukana kolmessa kohtauksessa: vaateostoksilla äidin kanssa, vaatevarkaissa Ulliksen kanssa ja kevätjuhlassa)
b) Mihin Jenna on muuttamassa? Mitä hänelle nyt kuuluu?
 
5. Voima ja vastavoima -teosKaikkien elämään kuuluu sekä ikäviä ja kuormittavia asioita että hyvää mieltä ja voimaa tuovia asioita. Levittäkää luokan seinälle muutaman metrin mittainen paperi, jonka jaatte keskeltä kahtia. Toiselle puoliskolle voitte piirtää, maalata, kirjoittaa ja liimata lehtikuvia asioista, jotka kuormittavat, pelottavat, surettavat tai huolettavat teitä itseänne, toiselle puolelle niitä, jotka tuovat iloa, joista saatte voimaa ja jotka auttavat jaksamaan.
 
Vaihtoehtoisesti voitte tehdä jokainen oman kuvan samalla metodilla, niin että piirrätte paperille ison kuumailmapallon. Korin painolastina oleviin hiekkasäkkeihin voitte kirjoittaa tai kuvittaa oman elämänne kuormitustekijöitä ja ilmapalloon elämänne iloisia ja nostattavia asioita.