keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Nuorten ystävyys- ja seurustelusuhteet

 

1. Kuvailkaa Jennaa ja hänen kahta läheisintä ystäväänsä Susannaa ja Ullista: 
a) Jokaisen kolme keskeistä luonteenpiirrettä,tärkeimmät kiinnostuksen kohteet,perhesuhteet
b) Pohtikaa yhdessä miksi Jennan paras ystävä vaihtui elokuvan aikana? 
c) Onko oma paras ystäväsi vaihtunut? Millaisessa elämäntilanteessa? Millaisen kirjeen kirjoittaisit entiselle hyvälle ystävällesi, jota et ole tavannut pitkään aikaan?
 
2. Tehkää kukin oma sosiaalinen karttanne, jonka keskipisteenä olette itse. Piirtäkää pisteen ympärille kolme kehää, joista sisimpään laitatte ne henkilöt, jotka ovat teille kaikkein läheisimpiä. Seuraavalle kehälle kirjatkaa niitä ihmisiä, joiden kanssa olette mielellänne tekemisissä. Kolmannelle kehälle voitte kirjata ne ihmiset, jotka kuuluvat syystä tai toista elämäänne, mutta ovat vähemmän tärkeitä, ns. ”hyvän päivän tuttuja”. 
  • Onko kuvassa jotain, mitä haluaisit muuttaa? Mikäli ajattelet, että tarvitsisit lisää ystäviä, helpoin tapa tavata muita ihmisiä on tehdä heidän kanssaan jotain mistä itse pidät. Kun keskityt mukavaan tekemiseen, olet todennäköisesti hyvällä tuulella ja kontaktien luominen on helpompaa. Voit esimerkiksi liittyä johonkin urheiluseuraan, aloittaa uuden harrastuksen tai hakeutua internetissä jollekin itseäsi kiinnostavaan teemaan liittyvälle keskustelupalstalle. 
  • Sisimmällä kehällä olisi hyvä olla 3-8 ihmistä, joilta saa tarvittaessa sosiaalista tukea. On arvioitu, että ihmisen kapasiteetti riittää maksimissaan 150 ihmissuhteen ylläpitämiseen. Millaisia vaikutuksia erilaisiin nettiyhteisöihin kuulumisella on ihmissuhteisiinne?
 
3. Jennan äidinkielen opettaja totesi, että rakkaus ei ole aina kaunista, mutta se vaikuttaa teihin. Minkälaisia riskejä ihmissuhteiden luomiseen liittyy?Pohtikaa yhdessä miksi Jenna ei suudellut Saken kanssa, mutta meni sänkyyn pojan kanssa, jota ei rakastanut?