keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Jarkko M. Virtanen, Mouka Filmi

Tämän elokuvan löydät Koulukino Suoratoistosta!

Synopsis: Taloudellinen eriarvoisuus, näköalattomuus, epäluottamus ja erityisesti pelko ja viha turvapaikanhakijoita kohtaan ovat kasvaneet nopeasti. Eritaustaiset ihmiset pelkäävät, että heidän ympäristönsä on muuttumassa tunnistamattomaksi ja epätoivotunlaiseksi. Populistiset demagogit ovat nousseet valjastamaan näitä pelkoja ja nostamaan ihmisiä toisiaan vastaan -etenkin etnisiä vähemmistöjä vastaan.

Keskellä tätä kaikkea myllerrystä ovat Oula (46) ja Tapio (71). Vaikka he ovat eri mieltä lähes kaikesta, he ovat päättäneet jatkaa viikoittaisia keskustelujaan saunassa. He jatkavat koska he kunnioittavat toisiaan, ja koska he ajattelevat että kun keskustelu loppuu, väkivalta alkaa.

Ohjaaja-kirjailija Elina Hirvosen dokumenttielokuva Kiehumispiste on kuvattu Suomessa vuoden 2016 aikana. Se esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Elokuva maalaa havahduttavan kuvan nyky-Euroopasta mutta samalla etsii yhteistä maaperää toisistaan erkaantuneiden ihmisryhmien välille.

Lisätietoja elokuvasta Koulukino Suoratoiston elokuvasivulta ja Mouka Filmin sivuilta.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun ja 2. asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut väitöskirjatutkija Minna Seikkula.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.