keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: opinto-ohjaus, yhteiskuntaoppi, elämänkatsomustieto, tulevaisuuden suunnittelu, unelmat, kutsumustyö, nuorten syrjäytyminen, koulutusvalinnat, merkittävät lähimmäiset, nuorten asema yhteiskunnassa

Oppimateriaali on tarkoitettu elokuvan aihealueista ja niiden herättämistä tunteista keskustelemiseen. Materiaalin ensimmäinen harjoitus soveltuu virittäytymiseen ennen elokuvan katselemista. Virittävää harjoitusta voidaan vaihtoehtoisesti käyttää myös viimeisenä, kokoavana harjoituksena. Materiaalista riittää sisältöä useampaan oppituntiin, joten niistä voi rakentaa ryhmän ja ohjaajan näköisen kokonaisuuden.

Synopsis: Parikymppinen Markus haaveilee katukoristähden urasta New Yorkissa, vaikka todellisuudessa päivät kuluvatkin kavereiden kanssa pelaillen ja Korson lähiössä lorvien. Tasainen arki saa käänteen, kun pikkusisko Heta tuo kotiin yöksi uuden poikaystävänsä, kongolaistaustaisen Jojon. Itsetietoinen lukiolaispoika kyseenalaistaa Markuksen aseman perheen ainoana miehenä ja nauraa Markuksen haaveille. Jojon seurassa myös Heta alkaa nähdä veljensä Jojon silmin: lähiöön juuttuneena ja koulut keskeyttäneenä luuserina, joka ei saa elämästään kunnon otetta. Sisarusten eripuraa ei vähennä siskon huoneesta kantautuvat seksin äänet. Pelastaakseen kasvonsa Markus päätyy lainaamaan matkarahat New Yorkiin Murikalta, Korson paikalliselta rikolliselta. Velanmaksun koittaessa Markuksen usko itseensä laitetaan koetukselle. Markus pistää itsensä ja lopulta kaverinsakin likoon todistaakseen että unelma on kaikkea muuta kuin typerä.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut kulttuurituottaja, kasv. tiet. yo. Sara Peltola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 17.3.2014.

 

 

 

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Korso

Tilattavissa elokuvateatteriin

Parikymppinen Markus haaveilee katukoristähden urasta New Yorkissa, vaikka todellisuudessa päivät kuluvatkin kavereiden kanssa pelaillen ja Korson lähiössä lorvien. Markus pistää itsensä ja lopulta kaverinsakin likoon todistaakseen että unelma on kaikkea muuta kuin typerä.

Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
84 min.
Genre(t):
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Akseli Tuomivaara
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Mikko Neuvonen, Iida Lampela, Niko Vakkuri, Iiro Panula, Richmond Ghansah, Petri Manninen