keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Kukon ja kanan sauna

Oppimateriaali on suunnattu varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen.

Oppimateriaalin ovat laatineet
luokan- ja lastentarhanopettaja Tuula Niiniranta ja lastentarhanopettaja Marjut Virsu vuonna 2008. Oppimateriaali on päivitetty ja muokattu vuonna 2021.

Oppimateriaalin on tuottanut ja päivittänyt Koulukino.

Oppimateriaali ruotsiksi

Elokuva on katsottavissa maksutta KAVI:n Elokuvapolku-palvelussa.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kukon ja kanan sauna

Kukko-Mikko ja Kana-Kaisa päättävät lämmittää saunan. Sillä aikaa kun Kukko kantaa kylpyvedet ja hakkaa halot, lähtee Kana vastoja tekemään. Vaan sepä ei olekaan niin yksinkertaista: linnunpoikien kaitsemisesta väsynyt koivu toivoo saavansa ensin vettä juodakseen; kaivo haluaa korjauttaa ämpärin ja sepällä on työpäivän jälkeen nälkä. Lopulta kaikki kuitenkin järjestyy parhain päin ja “Huoli lähtee lauteilla kuin hiki höyhenestä Kukko-Ukon saunassa voi turhat murheet pestä. Murhe lähtee mielestä ja on laulun aika kas Kukko-Mikon saunassa sellainen on taika.”

Julkaisuvuosi:
1991
Pituus:
19 min.
Kielet:
Levittäjä:
KAVI/Elokuvapolku
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Tini Sauvo
Käsikirjoitus:
Tini Sauvo
Näyttelijät:
Elina Salo
Nimi ruotsiksi:
Tuppens och hönans bastu
Tuppen Mikko och hönan Kajsa besluter sig för att elda bastun. Under tiden som tuppen bär vatten och hugger ved, går hönan till skogs för att göra badkvastar. Men det är lättare sagt än gjort. Björken, som är trött efter att ha passat fågelungar, vill först ha vatten att dricka, brunnen måste få hinken reparerad och smeden är hungrig efter arbetsdagen. Till slut rättar sig allt ändå efter det allra bästa och ”Sorger och bekymmer kan man lämna ut’ i farstun när man går och skrubbar sig i tuppen Mikkos bastu Se’n så ska vi sjunga och glad är melodin när vi spelar både på gitarr och violin”