keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Änkytys, kuntoutus, puheterapia

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille.

Synopsis: Kuninkaan puhe on tositarinaan perustuva kertomus Kuningas George VI:n (Colin Firth) puheongelmasta ja hänen keinoistaan selvitä ongelman kanssa.

Albert Frederick Arthur George Windsor,  Bertie, on kärsinyt koko ikänsä änkytyksestä ja häntä pidetään kyvyttömänä asioiden hoitamiseen änkytyksen vuoksi. Bertien vaimo, Elisabet (Helena Bonham Carter), tukee miestään tämän puheongelmansa kanssa. Änkytystä on yritetty tuloksettomasti hoitaa esimerkiksi puhumalla marmorikuulat suussa tai rentouttamalla kurkunpäätä polttamalla tupakkaa. Elisabet järjestää tapaamisen puheterapeutti Lionel Loguen (Geoffrey Rush) kanssa.  Alun erimielisyyksien jälkeen Bertie ja Lionel saavat luotua luottamuksellisen suhteen ja änkytyksen hoito alkaa tehota.

Bertien isän, kuningas George V:n (Michael Gambon) kuoltua ja veljensä Edvard VIII:n (Guy Pierce) luovuttua vallasta, Bertie kruunataan kuninkaaksi ja hänestä tulee kuningas George VI. Elokuvan huipentumana on radiopuhe, jonka kuningas George VI pitää rohkaistakseen kansaansa, koska maa on sodan partaalla. Radiopuheessa George VI pystyy hallitsemaan änkytyksensä vaimonsa ja puheterapeuttinsa tukemana ja saa puheellaan kansansa yhteen rintamaan sodan uhatessa.

Kansainväliset kotisivut

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Oppimateriaali on päivitetty vuonna 2021.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kuninkaan puhe

Isänsä kuningas Yrjö V:n (Michael Gambon) kuoltua ja veljensä kuningas Edvard VIII:n (Guy Pearce) luovuttua kruunusta skandaalinkäryisesti Bertie (Colin Firth), joka on koko ikänsä kärsinyt kiusallisesta puheviasta, kruunataan hänen omaksi järkytyksekseen Englannin kuningas Yrjö VI:ksi. Kun maa häilyy sodan partaalla ja on kipeästi vahvan johtajan tarpeessa, hänen vaimonsa Elisabet (Helena Bonham Carter), tuleva kuningataräiti, järjestää miehelleen tapaamisen eksentrisen puheterapeutin Lionel Loguen (Geoffrey Rush) kanssa. Ohdakkeisen alun jälkeen kaksikko turvautuu epätavallisiin hoitomuotoihin ja ystävystyy ponnistellessaan kohti yhteistä päämäärää. Loguen, perheensä, hallintonsa ja Winston Churchillin (Timothy Spall) tuella kuningas voittaa änkytyksensä ja pitää radiopuheen, joka toimii innoituksena koko kansalle ja kokoaa valtakunnan yhteiseen rintamaan.

Alkuperäinen nimi:
The King´s Speech
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
121 min.
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
Iso-Britannia
Ohjaus:
Tom Hooper
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce