keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan teemoja: Kasvukertomus, coming of age -elokuva, perhe, rakkaus, identiteetti, itsenäistyminen, ihmissuhteet, luokkaerot, uskonto, draamakomedia, elinympäristö

Synopsis: Hykerryttävässä draamakomediassa itselleen nimen “Lady Bird” antava Christine (Saroise Ronan) painii koulunsa jäykkien perinteiden, huolehtivaisten vanhempien, ensimmäisten sydänsurujen ja suurten tulevaisuudenhaaveiden ristipaineessa.

Lady Bird on törmäyskurssilla vahvatahtoisen sairaanhoitajaäitinsä (Laurie Metcalf) kanssa. Tämä tekee väsymättömästi töitä pitääkseen perheen pinnalla isän (Tracy Letts) jäätyä työttömäksi. Molemmat ovat samasta puusta veistettyjä ja yhtä härkäpäisiä. 2000-luvun alkuun sijoittuva tarina kertoo koskettavasti ihmissuhteista, jotka muovaavat meitä, uskomuksista jotka määrittelevät meidät ja paikasta nimeltä koti, jonka merkitystä ei korvaa mikään.

Lady Bird on Greta Gerwigin (mm. Frances Ha) esikoisohjaus, jossa hän osoittaa olevansa elokuvan kentällä uusi ja rohkea tekijä. Itse käsikirjoittamassaan tarinassa hän onnistuu löytämään äidin ja teini-ikäisen tyttären myrskyisästä suhteesta niin huumoria kuin liikuttaviakin hetkiä. (Lähde: Finnkino.fi)

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Arla Pitkämäki.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2018. Linkit on tarkistettu 20.3.2018.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Lady Bird

Tilattavissa elokuvateatteriin

Draamakomedia kasvukivuista, identiteetistä sekä äidin ja tyttären suhteesta.

Alkuperäinen nimi:
Lady Bird
Julkaisuvuosi:
2017
Pituus:
93 min.
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat
Ohjaus:
Greta Gerwig
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen McKinley Henderson, Odeya Rush, Jordan Rodrigues, Marielle Scott
Nimi ruotsiksi:
Lady Bird