keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus

Oppimateriaalin teemoja: ystävyys, roolihahmot, synopsis, kuvauspaikat, salapoliisitehtäviä, kirja ja elokuva

Synopsis:
Lasse-Maijan etsivätoimisto: ensimmäinen arvoitus
paljastaa, miten Lasse ja Maija tutustuvat Vallilan koulussa. Elokuvassa selviää, mikä on arvoitus, joka johtaa etsivätoimiston perustamiseen.

Vallilan koulu saa järjestettäväkseen ensimmäistä kertaa koulujen välisen tietokilpailun, jonka pääpalkintona on arvokas Hammarabin siamilaisten kaksossisarusten kirjoittama kirja, joka sisältää salaisuuksia ja opetuksen siitä, miten ihmiset voivat elää yhdessä ilman riitaa.

Tämä arvoituksellinen kirja asetetaan esille koulun juhlasaliin, josta se kuitenkin pian varastetaan ja koko tietokilpailu on vaarassa. Kaikki epäilevät koulun uutta oppilasta, Maijaa varkaudesta, koska kirja varastetaan juuri silloin, kun Lasse ja Maija ovat salissa. Lasse ja Maija päättävät yhdessä selvittää kirjavarkauden ja puhdistaa samalla Maijan maineen.

Pian nokkelilla etsivillä on epäiltyjen listalla monta henkilöä: koulun talonmies, kirjastonhoitaja, englanninopettaja, uusi liikunnanopettaja sekä rehtori ja lisäksi heillä on hankittuna koko joukko tärkeitä johtolankoja. Lasse ja Maija ovat hankalan pulman edessä. Onnistuvatko he ratkaisemaan ihka ensimmäisen arvoituksensa?

Elokuvan on ohjannut Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch ja rooleissa nähdään mm. Jonas Karlsson (Vadelmavenepakolainen), Johan Rheborg (Solsidan) sekä mainiot lapsinäyttelijät Ester Vuori ja Frank Dorsin. Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjasarjan on kirjoittanut Martin Widmark, joka on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Kirjasarja on helppolukuinen ja jännittävä dekkarisarja. Kirjat ovat voittaneet monia palkintoja Ruotsissa. Suomessakin suosittua sarjaa julkaisee Tammi.

Oppimateriaali on suunnattu 1.-4 luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuva on dubattu suomeksi.

Tehtävä ennen elokuvan katsomista: Kuka on syyllinen?

Elokuvan alkupuolella varastetaan Hammurabin kirja, ja Lasse ja Maija alkavat selvittää varkautta. Kuka vain elokuvan henkilöistä voisi olla syyllinen.

Samalla kun katselette elokuvaa miettikää, kuka teidän mielestänne vaikuttaa aluksi eniten syylliseltä ja miksi. Palatkaa tähän tehtävään elokuvan katselun jälkeen.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus

Tilattavissa elokuvateatteriin

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus -elokuva tuo suositun lasten dekkarisarjan ensimmäistä kertaa valkokankaille suomeksi puhuttuna. Elokuva kertoo miten Lasse ja Maija tapaavat ja mikä sai heidät perustamaan oman etsivätoimistonsa.
Seikkailu alkaa, kun arvokas Hammarabin kirja varastetaan Vallilan koulusta. Kirja pitää sisällään salaisuuden, ja pian kaikki koulussa ovat epäiltyjä: arveluttava talkkari, liikunnanopettaja tiukassa jumppa-asussaan, omituinen kirjastonhoitaja, jopa rehtori Brynolfsson! Juoni tiivistyy, ja Lasse ja Maija ovat hankalan pulman edessä. Onnistuvatko he ratkaisemaan ihka ensimmäisen arvoituksensa?

Alkuperäinen nimi:
LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
89 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
SF Film Finland oy
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Josephine Bornebusch Käsikirjoitus:
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle, Jonas Karlsson
Nimi ruotsiksi:
LasseMajas detektivbyrå - Det första mysteriet