keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Kuva: Patrick Redmond

Elokuvan kuvauspaikan perusteella voi päätellä paljon elokuvan tarinan ajasta ja paikasta. Jollei kuvauksissa pystytä käyttämään oikeata ympäristöä, niin silloin täytyy lavastuksen avulla luoda tapahtumaympäristö studioon. Monesti elokuvien tapahtumapaikat ovat yhdistelmiä näistä.

Suomessa kuvattujen Risto Räppääjä -elokuvien kuvauspaikoille on järjestetty kierroksia, joissa lapsille paljastetaan, mitä kuvauksissa oikeasti tapahtui ja miten kohtaukset tehtiin. Myös Onneli ja Anneli -elokuvien kuvauspaikoille voi tutustua karttojen avulla Loviisassa.

1. Millainen on Lassen ja Maijan kotikaupunki Vallila? Millainen on Vallilan koulu? Millaisia taloja siellä on? Millaisia kauppoja siellä on? Millaisia värejä Vallilan taloissa on? Miten Lasse ja Maija matkustavat kaupungilla paikasta toiseen elokuvassa? Vallilan karttaa voi tarkastella myös esimerkiksi Lasse-Maijan etsivätoimisto Timanttien arvoitus -kirjan alkusivuilta.

2. Piirtäkää ja maalatkaa erilaisia kauppoja mainoskyltteineen elokuvan tyyliin ja värittäkää ne väriliiduilla. Leikatkaa rakennukset irti ja rakentakaa värikäs kauppakatu liimaamalla talot yhteiseen kartta-alustaan vaikkapa maalatulle voimapaparialustalle.

3. Piirtäkää tai maalatkaa jostakin elokuvan kohtauksesta piirros, maalaus tai kolmen-neljän ruudun sarjakuva.