keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

a) Lankakerä kiertää Oppilaat istuvat piirissä ja yhdelle annetaan lankakerä. Tämä pitää langan päästä kiinni ja kertoo luokasta/koulupäivästä yhden hyvän asian ja heittää kerän toiselle oppilaalle. Jokainen kertoo vuorollaan positiivisia asioita luokasta oppilaiden välille syntyessä tiivis lankaverkko.

b) Minä olen hyvä… Ryhmä seisoo piirissä. Jokainen sanoo oman etunimensä (esim. Pekka) ja missä asiassa on mielestään hyvä tai onnistunut. Tämän jälkeen kaikki oppilaat sanovat kuorossa: ”Pekka, sinä olet hyvä.”

c) Lappu selkään Jokaiselle oppilaalle kiinnitetään A4-paperi selkään maalarinteipillä ja jokainen ottaa itselleen kynän. Oppilaiden tehtävänä on kulkea ympäri luokkaa ja kirjoittaa jokaisen ”selkään” jokin positiivinen asia tästä henkilöstä. Lopuksi jokainen ottaa lapun pois selästään ja voi lukea millaisia asioita luokkatoverit ovat hänestä löytäneet. Tehtävä voidaan tehdä myös siten, että oppilaat istuvat omilla paikoillaan ja jokainen laittaa nimellään varustetun paperin kiertämään. Kun on kirjoittanut paperissa lukevasta henkilöstä jonkin positiivisen asian, niin paperi annetaan eteenpäin seuraavalle. Paperit kiertävät luokassa, kunnes oma paperi palautuu kierrokselta takaisin.