keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Teemoja: Rasismi, ennakkoluulot, vihapuhe

Synopsis: Leijonasydän kertoo pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, Teposta, joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin. Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika Ramu. Kasvaako Teppo ulos ennakkoluuloistaan? Voittaako rakkaus vai kaveriporukan luoma paine? Entä miten käy Ramun, joka saa isäpuoliehdokkaakseen uusnatsin? Elokuvan yllättävän ja kulmikkaan huumorin taustalla on suuria tunteita ja sen ytimessä sykkii rohkea ja lempeä leijonasydän.

Leijonasydän-elokuvan Koulukino-materiaalien tavoitteena on avata rasisminvastaisen työn peruselementtejä opettajille ja nuorille. Elokuvan rasismiteemaan liittyvät tehtävät pyrkivät lisäämään kriittistä ajattelua rasismista ilmiönä sekä auttamaan nuoria tunnistamaan rasismia ja osoittamaan, mistä rasismi ja ennakkoluulot yhteiskunnassa kumpuavat. Tehtävien tarkoituksena on aktivoida katsojia havaitsemaan elokuvassa esiintyviä ilmiöitä arjessa ja antaa kasvattajille ja nuorille välineitä rasismin vastustamiseen.

”Todella ajatuksia herättävä. Varmasti tuleva kotimaisen elokuvan klassikko.” (17-vuotias katsoja)

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin ovat laatineet Satu Valtere (Ei vihapuheelle –liike, Plan Suomi Säätiö), Laura Kyntölä (Pelastakaa Lapset ry) ja Asta Rentola (Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry). Alkukuvaan liittyvän osuuden on laatinut Koulukino.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 6.11.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Leijonasydän

Koskettava, särmikäs ja huumorilla höystetty kertomus pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin – jolla on tummaihoinen poika Ramu.

Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
99 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Finnkino
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Dome Karukoski
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Peter Franzén, Laura Birn, Yusufa Sidibeh, Jasper Pääkkönen, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Jussi Vatanen, Mikko Neuvonen, Niko Vakkuri, Jani Toivola