keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Lieksa ja sen symboliikka

Lieksalla on voimakas symbolinen arvo Markku Pölösen elokuvassa Lieksa!. Mitä arvelette, että tekijä on halunnut vertauksellaan kertoa? Tutustukaa Lieksaan virtuaalisesti osoitteessa www.lieksa.fi. Keskustelkaa symboleista ja niiden merkityksestä ihmisen elämässä. Mikä symboli on henkilökohtaisesti sinulle tärkeä?

 

Symboli on asia, joka edustaa jotakin toista asiaa siten, että niiden välillä on vain sopimuksenvarainen yhteys. Esimerkiksi lippu voi edustaa tiettyä valtiota.

Sana tulee kreikan kielen sanasta symbolon (sopimus, tunnus; sanaosat syn adverbi: yhteen ja ballein verbi: heittää, liittää) ja tarkoittaa merkkiä, tunnusmerkkiä, tunnuskuvaa tai vertauskuvaa.

Erityisessä, semantiikassa eli merkitysopissa käytetyssä merkityksessä symboli on sana, aate, asia, mielikuva tai kuva, joka liittää yhteen kaksi tai useamman asian. Symboli ei tässä täsmennetyssä merkityksessä siis ole merkki (ennalta sovittu, tunnettu lyhennys, katso semiotiikka) tai vertaus (tietoinen allegoria, eli merkitysopissa tunnettu, rajallinen edustaja).

(http://fi.wikipedia.org/wiki/Symboli)