keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Ohjaaja on poiminut dokumenttiinsa ihmisryhmän, joka on mielikuvissamme mahdollisimman kaukana romantiikasta: rationaaliset, omassa tiedekuplassaan elävät insinöörit. Vahva stereotyyppi kannattelee pitkälti elokuvan tarinaa ja huumoria, mutta lopulta kyse on kuitenkin vain ihmisistä, jotka etsivät rakkautta siinä missä muutkin.

  • Mikä on insinööri? Millaista työtä insinööri tekee? Millainen koulutus insinöörillä on? Vaatiiko insinöörin työ ja koulutus tietynlaista luonteenlaatua? Miksi joku haluaa insinööriksi?
  • Millainen on tyypillinen mielikuva insinööristä? Vastaavatko elokuvan insinöörit tätä stereotyyppiä? Millä tavoin? Onko heillä ominaisuuksia, jotka eivät sovi stereotyyppiin? Tunnetko insinöörejä? Millaisia he ovat?

2. Dokumentissa yritetään etsiä laskennallista kaavaa onnistuneelle parinmuodostukselle. Tutkimusjohtajan mukaan naiset "hakkeroivat miesten systeemiä" alinomaa esimerkiksi meikeillä, kampauksilla ja push up -rintaliiveillä ja miesten olisi korkea aika hakkeroida samalla mitalla takaisin.

  • Millaisia tunteita tällainen ajattelu herättää? Onko seurustelukumppanin etsiminen peliä? Liittyykö siihen valtaa tai vallankäyttöä? Millaista? Miksi?

Alle on koottu muutamia linkkejä iskuvinkeistä ja -tekniikoista. Millaisen kuvan tekstit antavat toistaalta miehistä ja toisaalta naisista? Ovatko miehille suunnatut tekstit erilaisia kuin naisille suunnatut? Millä tavoin? Kiinnittäkää huomiota myös mahdolliseen kuvitukseen. Entä millaisen kuvan tekstit antavat kumppanin etsimisestä ylipäätään? Pohtikaa lisäksi, miten teksteistä välittyvät asenteet vaikuttavat, jos niitä sovelletaan pysyvässä parisuhteessa.

3. Elokuvassa nähtävä tutkimus pyrkii erittelemään sopivan kumppanin löytämistä rationaalisesti ja tieteellisesti mitattavasta näkökulmasta. Tähän oppimateriaaliin on koottu muutama muukin näkökulma: mukana on kasvatustiedettä, teologiaa, filosofiaa, biologiaa… Tutustukaa oppimateriaalin teksteihin.

  • Miten niiden näkökulmat eroavat toisistaan? Onko näkökulmilla yhtymäkohtia? Entä missä suhteessa ne ovat elokuvan näkökulmaan?
  • Kirjoittakaa otsikolla "Rakkaus" tai "10 iskuvinkkiä".
  • Sopivan kumppanin löytäminen on vahvasti tunnetason asia, mutta kiinnostaa myös yhteiskuntaa. Mihin parisuhdetta tarvitaan? Jakautukaa ryhmiin ja valitkaa kullekin yksi näkökulma (esim. psykologia, yhteiskuntajärjestys, iskelmämusiikki, elokuvat, arkielämä, suvunjatkaminen) jonka kautta tarkastelette parisuhteen tarpeellisuutta. Kukin ryhmä esittelee löytönsä muille. Voitte järjestää myös väittelyn keräämänne tiedon pohjalta.

Lisää elokuvasta: